IndeksIndeks  SzukajSzukaj  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

:: 
Klan Rzeki
 :: Obóz Klanu Rzeki :: Omszona Skała
Zebranie II
Wto 18 Kwi 2023, 20:06
Krzywowąsy
Krzywowąsy
Grupa : Klan Rzeki
Księżyce : 124 ks | lipiec
Matka : Jarzębina (NPC) [*] | Mokry Nos (NPC) [*]
Ojciec : Kaczor (NPC) [*]
Mistrz : Lepki Muł (NPC) [*]
Partner : Różany Płatek (NPC) [*]
Wygląd : wysoki; szczupły kot o delikatniejszej niż przeciętny kocur budowie ciała, aczkolwiek posiadający widocznie zarysowane mięśnie. Jego ciało pokryte jest w większości krótką, białą i kędzierzawą sierścią. Jedynie pomiędzy uszami (uszy również), ogonie czy pojedynczych miejscach na ciele (grzbiet, wewnętrzna strona przedniej prawej i tylnej łapy) widoczne są bure, tygrysio pręgowane plamy. Blizny ma na lewej łopatce, tylnej lewej łapie (ślad po ugryzieniu szczura) i lekko wyszczerbione ucho. Porusza się skocznym krokiem, czasem kuleje. [więcej w KP]
Multikonta : Wierzbowy Puch, Tafla, Szerszeniowa Łapa
Autor avatara : @enzo_und_remy
Liczba postów : 782
Gwiezdny Klan
https://starlight.forumpolish.com/t795-krzywowasy#7026
Cóż, ten dzień musiał kiedyś nadejść i chociaż wolałem odejść w bardziej bohaterski sposób, a nie ze starości, to nie mogłem ciągnąć tego w nieskończoność, prawda? Jakoś wykuśtykałem ze swojego legowiska, powoli i ostrożnie wdrapałem się na Omszoną Skałę i po chwili uspokajania oddechu, zerknąłem w dół. Obóz klanu był wciąż taki sam jak w momencie w którym go znaleźliśmy, ale tym razem żywy! Mimo ostatnich śmierci i zniknięć... Klan wciąż istniał. Chociaż nie czułem, że wypełniłem zadanie w najlepszy możliwy sposób, czułem satysfakcję. Minęło wiele księżyców odkąd Klan Rzeki się odbudował, zajął te tereny i czynnie uczestniczył w życiu w dolinie. Mimo błędów i niepowodzeń... Dotrzymałem złożonego słowa. Zerknąłem na moment w niebo i delikatnie się uśmiechnąłem. Nadszedł czas na zmiany. Potrzebne zmiany.
— Niech cały Klan Rzeki zbierze się na zebranie! — zawołałem donośnym, nieco ochrypłym głosem i cicho odchrząknąłem. Ciało nie to, ale głos jak najbardziej młody! Heh, szkoda, że reszta się kruszy i rozpada...
Re: Zebranie II
Wto 18 Kwi 2023, 20:16
Jałowcowy Kolec
Jałowcowy Kolec
Księżyce : 41 [X]
Matka : Ćmi Trzepot [NPC]
Ojciec : Czarnostopy [NPC] (*)
Mistrz : Kruchy Pazur [NPC], Ryczący Niedźwiedź (*), Owcze Runo, Pnący Bluszcz
Wygląd : Średniego wzrostu | szczupła | płaski pyszczek | zielone oczy | długie, złote futro, ciemniejszy nalot na górze ciała, futro jaśniejsze na dole, delikatne pręgi na łapach, na głowie widoczna M-ka
Multikonta : Tęczowa Chmura [GK], Sowia Gwiazda [KRz], Łabędź Szybujący nad Taflą Jeziora [PNK], Słonecznikowa Łapa [KW]
Liczba postów : 486
Medyk
https://starlight.forumpolish.com/t1756-jalowiec#44370
Jałowiec jako iż była ciekawskim dzieckiem, nie mogła przegapić żadnego zebrania ani ceremonii, to też słysząc wołanie Krzywej Gwiazdy szybko wybyła z kociarni. Ciekawe, co tym razem się szykowało? Na mianowanie jej i rodzeństwa było chyba jeszcze za szybko, innych kociaków nie było, może ktoś miał zostać wojownikiem? A może po prostu zwykłe zebranie?
Gdy przybyła na miejsce nikogo jeszcze nie było. Spojrzała na przywódcę. Uh, trochę niezręcznie. Spłaszczyła uszka nie do końca wiedząc co zrobić.
- Dzień dobry - przywitała się kulturalnie ze staruszkiem, no bo chyba tak wypadało, nie? Po czym usiadła gdzieś z boku czekając aż przyjdzie reszta klanu.

Then it vanished away from my hands, dah

And I was runnin' far away
Would I run off the world someday?
- ̗̀Nobody knows, nobody knows ̖́ -

Wto 18 Kwi 2023, 21:00
Złoty Blask
Złoty Blask
Pełne imię : Złoty Blask
Księżyce : 31
Matka : Ćma Łapa
Ojciec : Czarnostopy
Mistrz : Sowi Zmierzch
Partner : brak
Wygląd : Kocur jest dość sporawym kotem o długich łapach. Posiada zielone oczy. Ma bardzo długą, puchatą, złotawą sierść o ciepłym odcieniu w czarne, tygrysie prążki, które przebiegają przez całe jego ciało, a które rozjaśniły się do rudości na brzuchu, tułowiu i kryzie, za wyjątkiem łap oraz głowy, a także końcówki ogona. Dodatkowo posiada przejaśnienie na pyszczku, które jest jaśniejsze od jego bazowego odcienia sierści.
Multikonta : Grzmiące Gardło, Jeleń
Autor avatara : xan_dandy_siberian_cat
Liczba postów : 214
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1761-lsnienie#44424
Słyszał, że ktoś coś wołał, ale zajęty był czyszczeniem swojej sierści, aby się tym przejąć. Musiał w końcu wyglądać wspaniale. Dopiero śmignięcie złotej sylwetki przykuło jego uwagę, a ciekawość wzięła górę. Co się działo? Gdzie Jałowiec tak pędziła? Widząc, że siostra wybiega ze żłobka, chwilę siedział i myślał czy za nią ruszyć. Po kilku uderzeniach serca podjął decyzję i rzeczywiście to zrobił. Nie zamierzał przegapić tego czegoś, co tak zafascynowało złotą. Potuptał na miejsce, stając przed liderem.
Dzień dobry! — przywitał się tak jak siostra, po czym usiadł obok niej, trącając ją łapką. — O co chodzi? Czemu tak pognałaś? Myślisz, że możemy brać udział w zebraniach dorosłych? — szepnął w jej stronę.
Wto 18 Kwi 2023, 21:25
Jaśminowa Łapa
Jaśminowa Łapa
Księżyce : 20 ks
Matka : Świnka [NPC]
Ojciec : Bajoro [NPC]
Mistrz : Połyskująca Tafla
Wygląd : Niska, długowłosa srebrna szylkretka z tygrysim pręgowaniem. Prócz srebra na jej sierści jest biel, okalająca większość jej pyska, brzuch, część ogona, kryzę, sierść policzkową i tą w uszach, boki oraz prawie całą prawą przednią łapę. Jest również na palcach u pozostałych łap, oraz większości prawej tylnej łapy, oraz w postaci pasa na lewej tylnej. Srebrzysto-ude, plamy w pręgi pojawiają się na brzuchu w małej ilości, końcówce ogona od spodu oraz na dwóch stronach pyska, zachodząc za uszy, w większej części po prawej stronie. Dalej rudy, osiedlił się na grzbiecie, przy karku, oraz jeszcze trzy razy w postaci plam w miarę równych odstępach po prawej stronie ciała aż do ogona, gdzie umiejscowił się przy nasadzie. Widać go również przy lewej tylnej łapie.
Posiada zawijające się uszy, różowy nos i opuszki łap z ciemniejszymi przebarwieniami.
Multikonta : Pył, Żywica, Niezapominajka
Autor avatara : ja
Liczba postów : 191
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1719-jasmin#41781
Gdy do uszu Jaśmin dotarł głos przywódcy, czarne ucho poruszyło się w zdziwieniu. Zanim jednak wstała, by podejść na dogodne miejsce, dokończyła ostatnie poprawki w czyszczeniu futra, by nie pojawić się jak ostatni kocmołuch, reprezentując sobą jakieś zaniedbanie. Gdy natomiast Krzywa Gwiazda ukazał się jakoś bliżej, srebrna kotka kiwnęła mu głową na powitanie i usiadła w jakimś miejscu, gdzie dobrze mogła wszystko widzieć i by w razie czego żaden olbrzym nie zasłonił jej widoku. Chociaż zadzieranie nosa do góry też było irytujące... eh. O cóż mogło chodzić? Na mianowanie złotych kociąt jeszcze za wcześnie, nikt chyba nie ukończył treningu, a wołanie miało wyraźnie słowo ,,zebranie" w środku. No i Krzywa Gwiazda wyglądał, jakby miał zamiar spaść i zamienić się w kruchy liść jesienny, więc odpowiedź nasuwała się sama. Tylko jak to będzie w praktyce? W teorii Mknący miał u Jaśmin plusa za udzielanie jej informacji, ale to jedyny kontakt jaki miała z kocurem. Sprawdzi się czy nie? I kto na zastępcę? Połyskująca Tafla już może?
Sro 19 Kwi 2023, 14:44
Trzcinowy Brzeg
Trzcinowy Brzeg
Księżyce : 65 [VIII]
Matka : Suchy Nos
Ojciec : Kruchy Pazur
Mistrz : Migocząca Iskra
Wygląd : Praktycznie całkowicie rudy kocur o pręgowaniu klasycznym. Wokół oczek i pyszczka ma nieco jaśniejszą sierść. Jeśli chodzi o nierude miejsca, to są to: biała plamka na pyszczku koło noska, na brodzie łącząca się z tą na piersi, jedna między przednimi łapkami, druga między tylnymi, oraz na przednich łapach białe paluszki, a na tylnych znaczenia z tyłu do pięty, a z przodu nieco krótsze. Sierść krótka, oczy pomarańczowo-żółte.
Multikonta : Rwący Strumień, Zamglone Jezioro, Wrona [KG]
Liczba postów : 349
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1267-trzcina
Trzcinowy Brzeg nie mógł udawać, że nie ma go w obozie. Nie zauważył Krzywej Gwiazdy, który wspinał się na Omszoną Skałę, zajęty posilaniem się. Zwyczajnie zajadał mysz gdzieś w centrum obozu, gdy rozległo się wołanie. Uniósł łeb zaskoczony. I cóż, nie mógł się nijak wymigać, nie mógł szybko uciec z obozu, że go nie ma, by nie dostać przypadkiem żadnego terminatora... ale chwila, był jakiś miot do mianowania? Z przestrachem zdał sobie sprawę, że nie wiedział, nie orientował się. Ale cóż, szybko wciągnął resztkę myszy, bo niewiele jej już do dojedzenia zostało, zakopał resztki, a następnie przysunął się nieco bliżej Omszonej Skały, by lepiej widzieć, ale nadal był na uboczu, lekko cofając uszy. Przypał.
Sro 19 Kwi 2023, 23:29
Sowia Gwiazda
Sowia Gwiazda
Księżyce : 66 [XI]
Matka : Dym [NPC] (*), Suchy Nos [NPC]
Ojciec : Maciek [NPC] (?), Czarnostopy [NPC] (*)
Mistrz : Mknąca Gwiazda (*)
Wygląd : Bardzo wysoki, szczupły kocur, o długim, aksamitnym futrze. Jest ono czarne z przejaśnienaimi w okolicach szyi, boków, brzucha i na ogonie. Posiada też białe znaczena. Pokrywają one jego podbrudek, następnie ciągną się przez szyję, do końca brzucha. Na jego łapach widoczne są białe skarpetki, a między oczami dojrzeć można małą smugę bieli. Natomiast jego oczy mają złotą barwę. Charakterystyczną cechą w jego wyglądzie jest brak 2/3 lewego ucha.
Multikonta : Tęczowa Chmura [GK], Jałowcowa Łapa [KRz], Łabędź Szybujący nad Taflą Jeziora [PNK], Słonecznikowa Łapa [KW]
Liczba postów : 949
Przywódca
https://starlight.forumpolish.com/t1438-sowa#28126
Sowi Zmierzch, jak każdy dobry obywatel, również zjawił się na zebraniu, idealnie na styk wracając z polowania. Ledwo co odłożył na stos wiewiórkę a Krzywa Gwiazda zwołał klan. Kilka kotów zdążyło już przyjść, ale nadal niewiele, więc dymny szybko wyłapał wśród przybyłych rude futro. Przysiadł obok Trzcinowego Brzegu zanim skinął głową przywódcy na powitanie.
- Cześć - przywitał się na początek z przyszywanym bratem. - Myślisz, że o co może chodzić? - zapytał nieco ciszej z wyraźnym zaciekawieniem. Nie ma co ukrywać, że zwykle zebrania zwoływane były gdy w klanie były jakieś problemy. Sowi Zmierzch miał jednak nadzieję, że tym razem chodziło o coś... mniej przygnębiającego. A może chodziło o samego Krzywą Gwiazdę? Widać było, że ostatnio strasznie się zestarzał a noga chyba też mu nie pomagała. Pomimo to wojownikowi jakoś ciężko było przetrawić myśl, by ten zdecydował się wstąpić do starszyzny. Stary kocur w końcu rządził klanem od... od zawsze, mogło by się wydawać.

Because summer will turn into fall
Then you'll leave me, you're gone
You don't need me at all
Sro 19 Kwi 2023, 23:38
Jałowcowy Kolec
Jałowcowy Kolec
Księżyce : 41 [X]
Matka : Ćmi Trzepot [NPC]
Ojciec : Czarnostopy [NPC] (*)
Mistrz : Kruchy Pazur [NPC], Ryczący Niedźwiedź (*), Owcze Runo, Pnący Bluszcz
Wygląd : Średniego wzrostu | szczupła | płaski pyszczek | zielone oczy | długie, złote futro, ciemniejszy nalot na górze ciała, futro jaśniejsze na dole, delikatne pręgi na łapach, na głowie widoczna M-ka
Multikonta : Tęczowa Chmura [GK], Sowia Gwiazda [KRz], Łabędź Szybujący nad Taflą Jeziora [PNK], Słonecznikowa Łapa [KW]
Liczba postów : 486
Medyk
https://starlight.forumpolish.com/t1756-jalowiec#44370
Jej uwagę szybko przykuł jej brat, który wyszedł za nią z kociarni. Fajnie, nie będzie sama. Coraz więcej kotów zaczęło się pojawiać. Koteczka zerknęła dyskretnie na Jaśminową Łapę, udając, że nie patrzy na nią tylko gdzieś dalej w korony drzew. W sumie nie wiedziała czemu, chyba po prostu zwykła ciekawość.
- Chce wiedzieć, o co chodzi - zaszeptała do brata, myśląc, że chyba nie wolno było głośno mówić w takiej chwili. - To chyba jeszcze nie nasza ceremonia, co? Mama by nam chyba powiedziała, jakbyśmy mieli być mianowani wcześniej?
Rozszerzyła delikatnie oczka, zdziwiona pytaniem Lśnienia. Rozejrzała się po zbierających się kotach.
- Nikt nas przecież nie wygania - zauważyła. No bo skoro już tyle dorosłych przyszło, a jeszcze nikt ich nie wyprosił, to chyba mogli tu być? No chyba nie byli tacy mali, by ktoś ich nie zauważył! Mimowolnie Jałowiec przeniosła zaciekawiony wzrok w stronę Krzywej Gwiazdy. No niech to się już zacznie, chciała wiedzieć, o co chodzi!

Then it vanished away from my hands, dah

And I was runnin' far away
Would I run off the world someday?
- ̗̀Nobody knows, nobody knows ̖́ -

Czw 20 Kwi 2023, 00:00
Płotkowy Potok
Płotkowy Potok
Księżyce : 20 (luty)
Matka : Zakwitająca Jabłoń
Ojciec : Kijankowy Ogon
Mistrz : Śpiewający Raniuszek
Wygląd : Kot o smukłej budowie; futro jest krótkie i rude z ciemniejszymi pręgami, które widać na pysku, łapach i ogonie, za to wzdłuż grzbietu idzie jedna pręga, która zdaje się "wtapiać" w jaśniejszy kolor, im bliżej brzucha. Oczy ma jasnoniebieskie.
Multikonta : Zaćmione Słońce, Rozgwieżdżona Łapa, Zawilcowa Łapa
Autor avatara : kuroki fuminori
Liczba postów : 261
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1447-plotka#28357
Słyszę wołanie. Nieszczególnie zwracam uwagę na to, czy wypada ceremonia, czy nie; jak bardzo bym tego nie chciał, moje zainteresowanie innymi spadło do prawie że zera. Nie liczyłem, ile księżyców miał najmłodszy miot - w końcu nie byłem ich matką… ale Krzywa Gwiazda najwyraźniej sam klaryfikuje tą kwestię, mówiąc wyraźnie o zebraniu. Gdyby naprawdę tak Cię to nie obchodziło, panie krawędziowy, to nie myślałbyś o tym w ogóle. Najwyraźniej nawet bycie emo mi nie wychodzi!
Siadam gdzieś z boku i, jak od niechcenia, zaczynam udawać, że w międzyczasie dbam o toaletę. To znaczy… nie udaję mycia się. Udaję potrzebę mycia się.

in a back alley dumpster, carelessly,
my childhood backpack was thrown away
since   when   did   i  get  into   the  habit
of worrying about my surroundings,

even as i smiled?

Czw 20 Kwi 2023, 08:51
Mknący Nurt
Mknący Nurt
Księżyce : 97
Matka : Księżycowa Noc
Ojciec : Orli Cień
Mistrz : Lisi Ogon
Wygląd : Wysoki, niezbyt masywny, nieznacznie umięśniony. Lekki krok, łagodne spojrzenie i duże, pomarańczowe, ogniste wręcz oczy. Mały, czarny nos i dwukolorowa, krótka, szorstka sierść. Na dolnej partii ciała dominuje kolor biały, na górnej z kolei – niebieski. W ten sposób również podzielony jest pyszczek: po lewej stronie w oczy rzuca się niebieski, po prawej – biel. Kocur posiada dwie blizny po głębokim zadrapaniu przez samotnika: jedna znajduje się na jego prawym policzku, druga zaś na prawej łopatce. Posiada długie, splątane, białe wąsy i wiecznie czujne, wrażliwe na dźwięki uszy.
Liczba postów : 441
Gwiezdny Klan
https://starlight.forumpolish.com/t403-mknacy-nurt#981
Wyszedł z przywódcą na środek obozu, przybierając dobrą minę do złej gry. Stresowały go nadchodzące zmiany, ale nie mógł tego po sobie pokazać. Jak by to o nim świadczyło? A nie chciał, żeby ktoś wyciągnął złe wnioski, bo chociaż bał się przyszłości, to nie zamierzał działać na szkodę klanu. Czekał, aż Krzywa Gwiazda się wdrapie, stojąc na dole asekuracyjnie, a kiedy już to zrobił, Mknący Nurt również wskoczył, na niższą półkę. Na ceremoniach i zebraniach siedział zawsze z klanowiczami, ale ogłoszenie dotyczyło również jego i dobrze by było gdyby zabrał głos. Usiadł, przesuwając spojrzeniem po zbierających się kotach. Jaka będzie ich reakcja?
Czw 20 Kwi 2023, 10:12
Truskawkowy Świt
Truskawkowy Świt
Księżyce : 57
Matka : Jabłuszko [npc, żyje]
Ojciec : Kijanka [npc, żyje]
Mistrz : Oop
Partner : Sen wieczny
Wygląd : Wysoka, duża kotka o krótkim ogonie. Posiada długie, puchate futro przyległe w miare do ciała, o rudej barwie z klasycznymi prążkami po bokach oraz bielą na pysku, paluszkach, kryzie, brzuchu i skarpetkach na tylnych łapach. Różowy nosek poduszeczki łap, wnętrze uszu. Uszy średnie, trójkątne, bez pędzelków. Złote, przysypiające oczy.
Multikonta : Mroźny Oddech, Krzykliwa Łapa, Nawałnica
Liczba postów : 348
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1555-truskawka
Coś się święciło. I nie była to ceremonia, ani pogrzeb.
Z jednej strony dobrze, a z drugiej jeszcze gorzej, bo co mogło znaczyć zebranie?
Jakieś sprawy wewnętrzne. Od co mogło znaczyć.

Ruszyłam więc tak spokojnym krokiem, a dochodząc do miejsca pod skałą przywódcy, ujrzałam nie małe już zbiorowisko - tam kociaki Czarnostopego, tam Sowi Zmierzch, Jaśminowa Łapa, a jeszcze obok dymnego Sowy siedział Trzcinowy Brzeg.
Me złote oczy skupiły się na jednym, chcąc poznać rude futro - ah. Płotka. Niby starszy brat, a jednak...Jakoś tego nie czułam. Był moim bratem, lecz czy przyjacielem? Wątpiłam. Mało rozmawialiśmy, przez moje większe zainteresowanie treningiem, niż własną rodziną, lecz nikt nie miał mi tego za złe.
Nawet sama rodzina, o dziwo.

Wzrok zleciał na Mknący Nurt - zazwyczaj siedział on wśród zwykłych wojowników, nie pod półką lidera.
Oho. Nie podobało mi się to.
Skinęłam mentorowi i Krzywej Gwieździe na przywitanie, gdy znalazłam się obok omszałej skały.
Kroki swe skierowałam ku rudemu, dzikiemu futrze z niebieskimi oczami. Płotkowy Potok.

-Hej. Wiesz o co się rozchodzi? - Spytałam, chcąc po cichu się czegoś dowiedzieć.
Nie mogło to być o wieku Krzywej Gwiazdy, czyż nie? Nie należał do najmłodszych, lecz... Kogo miałby do wyboru Mknący Nurt?
Poczułam, jak mój kikut drży. Oh. Jakbym chciała być już wojownikiem...

When you give me k - kisses
That's xxm o n e y xxhoney

...
Czw 20 Kwi 2023, 13:09
Kozi Klif
Kozi Klif
Księżyce : 93 (VII)
Matka : Kita
Ojciec : Burza
Mistrz : Łosi Ryk [*], Śpiewający Raniuszek [*], Sowia Gwiazda
Partner : Żyto ❤️
Wygląd : Średniego wzrostu (nieco powyżej przeciętnej granicy wzrostu) czarna szylkretka z dużą ilością bieli pokrywającej jej ciało głównie na tułowiu oraz na dolnej części pyska. Na pysku królują wszystkie trzy barwy, posiada rudą plamę między łopatkami i na boku oraz czarne łaty na łapach (prawej przedniej i lewej tylnej), ogon posiada dwubarwny, u nasady rudy, przerywany pojedynczym prążkiem czerni, by na 2/3 długości przejść w czerń. Posiada zielonkawe oczy i różowy nos, a także puchate łapy z kolorowymi opuszkami. Na uszach posiada pojedyncze, czarne plamki. Na rudym widnieją ledwo widoczne, tygrysie pręgi.

Multikonta : Rozżarzona Gwiazda [KG], Osa [KG] || Poranna Zorza [GK], Renifer [PWŁ]
Autor avatara : Ja
Liczba postów : 452
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t956-kozka#11582
Wołanie dziadka było dość niepokojące. Przyszła więc na miejsce ceremonii, ale nie było tutaj żadnego ciała. Uf! Całe szczęście! Czyli to coś innego musiało być. Ceremonia? Nie, chyba za szybko. Mianowanie wojowników? Czy w ogóle ktoś ukończył trening? Niezbyt się w tym orientowała, dlatego mogło to być to! Albo w ogóle coś zupełnie innego. Czy mieli kłopoty? Coś się stało? Ah, tyle niewiadomych! Zdecydowała się przysiąść koło Sowiego Zmierzchu i grupki wokół niego.
- Hej! Wiadomo o co chodzi? Mogę się przysiąść? - zadała pytania, a gdy dostała odpowiedź twierdzącą, to się przysiadła. A jak nie to kiwnęła głową i usiadła gdzieś na boczku sama, nie przeszkadzało jej to!
Czw 20 Kwi 2023, 13:17
Ryczący Niedźwiedź
Ryczący Niedźwiedź
Księżyce : 39 (VII)
Matka : Suchy Nos [npc]
Ojciec : Kruchy Pazur [npc]
Mistrz : Motyli Blask, Krzywa Gwiazda, Połyskująca Tafla
Wygląd : krótkowłosy, średniego wzrostu, czarny szylkret z rudymi plamami w tygrysie pręgi, zielone oczy z żółtą obwódką wokół tęczówki. Ma drobne białe znaczenia na przednich łapach.
Multikonta : Róg [pnk] Słoneczna Łapa [krz] || Zawilcowa Łąka, Ważkowa Łapa, Kukurydzowa Łapa [gk], Robak, Kasztan [pwł], Stokrotkowa Łapa [npc]
Autor avatara : Langlife816
Liczba postów : 790
Gwiezdny Klan
https://starlight.forumpolish.com/t1177-ryk#16920
Ryk też przyszedł. Wyłonił się ze swojego legowiska i zauważył, że już całkiem spora grupa klanowiczy zebrała się na polanie. Mruknął spoglądając na Krzywą Gwiazdę i podszedł do brata. Ciekawe o cóż mogło chodzić. Dzieciarni do mianowania nie było aktualnie jeśli dobrze umiał liczyć. Zetknął na Trzcinowy Brzeg i usiadł obok.
- Siema - przywitał się jak zwykle w luźny sposób.

jakby mi ktoś narzygał w serce.

sączą się noce i godziny,
prosto stąd do nieskończoności,
życie ruchome, koleiny
stoją na drodze do wieczności

Czw 20 Kwi 2023, 16:21
Burzowa Łapa.
Burzowa Łapa.
Księżyce : 7 [maj]
Matka : Ćmia Łapa [NPC]
Ojciec : Czarnostopy [NPC]
Mistrz : Płotkowy Potok
Wygląd : wysoka i smukła, o długich łapach i ogonie; błyszczące, czarne, krótkie futro; oczy jasnożółte.
Autor avatara : tony litvyak / grzegorz bukalski
Liczba postów : 41
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1757-burza#44384
Jak na razie byłam tylko na jednym takim klanowym spotkaniu, co to przywódca (albo medyk, jak ostatnio) wszystkich wołał i gromadzili się na środku. Niestety… z ceremonii, zebrania albo pogrzebu, mi przypadło to ostatnie. Nie wspominam tego dobrze, z resztą – kto by wspominał? Dlatego teraz, zamiast wybiegać od razu na środek, rozejrzałam się przez chwilę i poruszyłam uszkami. No… nie było czuć tego dziwnego smrodu, więc chyba w porządku. Podbiegłam do Jałowiec i Lśnienia, którzy już tam byli.
Witaj, Krzywa Gwiazdo! — zawołałam, szczerząc się, bo słyszałam, jak i oni to robią. Nie mógł mnie przecież uważać za mniej grzeczną i, nie wiem, dać gorszego mistrza potem! — Chciałabym, żeby to była nasza ceremonia — rzekłam już do rodzeństwa. Bardziej byłam zainteresowana tym, co będzie się działo, niż ich rozmową… ale musiałam to wtrącić. Ah, fajnie byłoby tu już siedzieć i czekać na nowe imię.
Czw 20 Kwi 2023, 16:53
Złoty Blask
Złoty Blask
Pełne imię : Złoty Blask
Księżyce : 31
Matka : Ćma Łapa
Ojciec : Czarnostopy
Mistrz : Sowi Zmierzch
Partner : brak
Wygląd : Kocur jest dość sporawym kotem o długich łapach. Posiada zielone oczy. Ma bardzo długą, puchatą, złotawą sierść o ciepłym odcieniu w czarne, tygrysie prążki, które przebiegają przez całe jego ciało, a które rozjaśniły się do rudości na brzuchu, tułowiu i kryzie, za wyjątkiem łap oraz głowy, a także końcówki ogona. Dodatkowo posiada przejaśnienie na pyszczku, które jest jaśniejsze od jego bazowego odcienia sierści.
Multikonta : Grzmiące Gardło, Jeleń
Autor avatara : xan_dandy_siberian_cat
Liczba postów : 214
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1761-lsnienie#44424
O co chodzi? No właśnie. O co takiego chodziło? Skupił swój wzrok na liderze, czekając na jakieś wyjaśnienia. Jałowiec nieco uspokoiła jego obawy, bo rzeczywiście miała racje. Nikt ich nie wygonił, a to oznaczało, że mogli chyba tu być. Bardzo się z tego cieszył, chociaż podzielał opinię złotej, że być może to nie było ich mianowanie.
Może stało się coś złego? — zasugerował, a następnie przeniósł swój wzrok na czarną, która do nich się przysiadła. — Cześć, Burzo! — przywitał się z siostrzyczką, a widząc jak gromadzi się coraz więcej kotów, nieco się speszył. Może i na niego nie patrzyli, ale poczuł przemożną chęć wyczyszczenia swojego futerka, aby prezentować się idealnie. Dlatego też przylizał szybko sierść na piersi, po czym zwrócił się do kotek:
Czy jestem gdzieś ubrudzony? — w końcu nie widział się w całości, a przed liderem przecież trzeba było wyglądać nieskazitelnie.
Nie 23 Kwi 2023, 15:56
Rybia Ość
Rybia Ość
Księżyce : 37 ks. [VI]
Mistrz : Srebrna Łuska | Krzywa Gwiazda
Wygląd : krótkowłosy, jednolicie niebieski z bielą (na pysku, kryzie, brzuchu oraz łapach), wysoki, ze złocisto zielonymi oczami w kształcie migdałów
Multikonta : Słodki Nektar [KW] | Owcze Runo [KG] | Skacząca Łapa [KRz]
Autor avatara : @lifephotographynl
Liczba postów : 302
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1180-luska#16951
Tak jak się tego spodziewałem. Gdy tylko zacząłem biec w kierunku obozu, lisisko rzuciło się za mną. Nie atakowało mnie jednak tylko śledziło przez pewien czas, aż w końcu sobie odpuściło. Wpadłem więc do obozu upewniając się wcześniej, że na pewno nie wisi mi na ogonie; zdezorientowany, a przede wszystkim zdyszany. Widok Krzywej Gwiazdy na skale, Mknącego Nurtu na jednej z niższych skalnych półek, zgromadzonych kilku rzeczniaków mnie zaskoczył. Huh? Czyżby akurat przybył na ceremonię? To nawet lepiej. Mam okazję od razu ich wszystkich powiadomić o moim odkryciu.
Krzywa Gwiazdo? — mruknąłem podchodząc bliżej skały nie zważając przy tym na możliwy wzrok na moim grzbiecie pobratymców. — Mam sprawę. Pilną. Nie może czekać, tym bardziej że chodzi tu o bezpieczeństwo szczególnie terminatorów i ich mistrzów. — dodałem gwoli przybliżenia powagi sytuacji. Nie chciałem się wcinać z całym wywodem, tym bardziej że nie wiedziałem jeszcze, w którym miejscu ta ceremonia, bo zakładałem, że była to ceremonia - była. Powiedziałem to jednak na tyle głośno, by kędzierzawy to dosłyszał i czekałem na jego reakcje.

Take all control
- ̗̀When I give you my soul
Zebranie II Liuskkk
Pon 24 Kwi 2023, 15:34
Blady Duch
Blady Duch
Księżyce : 13
Matka : Migocząca Iskra
Ojciec : Kruczy Cień
Wygląd : Nieduży, delikatny, szczupły, krótkowłosy czekoladowy point o orientalnej urodzie. Ma charakterystycznie skośne, niebieskie oczy. Urodził się niemal cały biały, z wiekiem będzie ciemniał - jego ciało zrobi się biało-kremowe, a na łapkach, pyszczku, ogonie i uszkach pojawi się czekoladowa barwa.
Multikonta : Cień (PNK), Wronia Łapa (KG), Wilcza Łapa (KW)
Liczba postów : 271
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1482-brzask#29645
Nie był zdecydowanie jednym z pierwszych, którzy się pojawili. Nie znaczyło to jednak chyba, że przegapił coś ważnego, bo nadal wszyscy w cierpliwości siedzieli i czekali na rozwój wydarzeń... czyli nie musiał czuć się źle z tym drobnym spóźnieniem. Wziął krótki oddech machając głowie na powitanie Ryczącemu Niedźwiedziowi, a potem jeszcze Jaśmin - jedynym, których w tłumie szybko rozpoznał. Wróbelek... albo mu umknęła, albo się nie zjawiła. Trudno, najwyżej później jej streści co się tutaj działo.
Zasiadł na boku, z tyłu, chudy ogon owijając wokół swoich łap.

Pon 24 Kwi 2023, 18:04
Trzcinowy Brzeg
Trzcinowy Brzeg
Księżyce : 65 [VIII]
Wygląd : Praktycznie całkowicie rudy kocur o pręgowaniu klasycznym. Wokół oczek i pyszczka ma nieco jaśniejszą sierść. Jeśli chodzi o nierude miejsca, to są to: biała plamka na pyszczku koło noska, na brodzie łącząca się z tą na piersi, jedna między przednimi łapkami, druga między tylnymi, oraz na przednich łapach białe paluszki, a na tylnych znaczenia z tyłu do pięty, a z przodu nieco krótsze. Sierść krótka, oczy pomarańczowo-żółte.
Multikonta : Rwący Strumień, Zamglone Jezioro, Wrona [KG]
Liczba postów : 349
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1267-trzcina
Już po chwili dosiadł się do niego Sowi Zmierzch, na co delikatnie zesztywniał, nie spodziewając się tego. Miał nadzieję, że usiadł na tyle z boku, że nikt nie zwróci na niego większej uwagi, bądź też nie uzna go za na tyle ciekawego, by siadać obok, ale widocznie się mylił.
Posłał delikatny uśmiech Sowie, z drugiej strony ciesząc się, że to akurat on pojawił się obok niego, a nie ktoś obcy, jak kiedyś... i o wilku mowa, bowiem kotka, która niegdyś się do niego dosiadła i wywołała u niego niemal falę mdłości ze stresu przysiadła przy Sowim Zmierzchu, na co nabrał powietrza nosem i... zastygł tak chwilę.
- Ym... nie ma teraz... miotu do mianowania...? - spytał, ale nagle poczuł, że to pytanie totalnie nie powinno wyjść z jego pyska. Skoro wszyscy wydawali się zdezorientowani i nie wiedzieli dlaczego zostali tu przywołani, to raczej nie, głupi kłaku.
Jakby tego było mało po chwili podeszła jeszcze Ryczący Niedźwiedź. Co on nagle taki popularny się stał...? Skinął głową na powitanie, ale nie odezwał się już, tylko spuścił wzrok na swoje łapy. Zabijcie go, pls.
Pon 24 Kwi 2023, 19:12
Przepiórcze Pierze
Przepiórcze Pierze
Księżyce : 36 [VIII]
Matka : Dym (*) | Suchy Nos [NPC]
Ojciec : Maciek [NPC] | Czarnostopy [NPC]
Mistrz : Łosi Ryk [*] > Śpiewający Raniuszek [*] > Płotkowy Potok > Sowi Zmierzch
Wygląd : Krótkowłosy, czarno srebrny tygrysio pręgowany szylkret o średnim wzroście i okrągłej budowie. Biel pokrywa szyję, całe przednie łapy, brzuch, spód ogona i część grzbietu pod postacią sporej plamy, a na tylnych łapach tworzy krótkie skarpetki. Srebrzystorudy kolor pokrywa sporą część obu boków, zaś szarawy znajduje się na głównie ogonie, czubku głowy i w mniejszej ilości przylega do rudych plam. Oczy okrągłe; jasnozielone. Długa blizna po kurzym pazurze przechodzi pod jej lewym okiem i kończy się po środku szczęki. Ma kilka drobnych blizn rozsianych na całym ciele.
Multikonta : Jeżynowa Łapa [KG] | Wysoki [KG]
Liczba postów : 119
Wojownik [NPC]
https://starlight.forumpolish.com/t1311-przepiorka
JUHUU. Atrakcja! Ostatnio czuję się nieco gorzej, ale nie jest to nic zaraźliwego więc nie ma co się bać kontaktu ze mną! Wcisnęłam się między bratem a Rudym Rydzem (Trzcinowym Brzegiem) rozpychając się nieco zadem. - Heeej~ to kto zostanie mianowany dziś? - spytałam wszystkich zgromadzonych w grupce. Trzeba się integrować i uczestniczyć w życiu klanu, c nie?

Just a caterpillar, you won't see me gettin' bigger
'Til I'm flyin' in a figure eight
Circlin' your face
Wto 25 Kwi 2023, 12:48
Księżyc
Księżyc
Grupa : Samotnicy
Księżyce : 49 [sierpień]
Ojciec : Kruczy Cień [NPC]
Mistrz : Mknący Nurt
Wygląd : Wysoki, szczupły, lekko umięśniony, o orientalnej budowie. Krótkie, kremowo białe futro z niebieskim nalotem na pysku, uszach, łapach oraz ogonie. Oczy niebieskie.
Multikonta : Płatek
Autor avatara : plicha rozkurwicha#3025
Liczba postów : 232
Samotnik
https://starlight.forumpolish.com/t1480-topic
Przemknął się nieco leniwie za zgromadzonymi, nie spiesząc się, by od razu zasiąść przed rzecznym przywódcą. Nawet jakby ominął ważne ogłoszenie, to przecież mógłby się dowiedzieć tego później, od innych. Nie uważał, by jego obecność była obowiązkowa, ale jak już zdążył się pofatygować... Cóż, po szybkim rozejrzeniu się po zgromadzonych, bez wahania postanowił dosiąść się do Bladego Ducha, którego pacnął przy okacji ogonem po grzbiecie.
- Siema. Szczerze mówiąc, ja nie mam pojęcia, co się dzieje, i nawet nie będę pytać. Zaraz się okaże - rzucił leniwie.
Czw 27 Kwi 2023, 12:48
Niknąca Łapa
Niknąca Łapa
Księżyce : 55 [listopad]
Ojciec : Kruk
Mistrz : Mknąca Gwiazda, Sowia Gwiazda
Partner : Lilia w Małym Stawie
Wygląd : Wyższa niż dłuższa. Średniej wielkości, o bardzo krótkim, czarnym futerku. Trójkątna głowa z dużymi, nisko osadzonymi uszami, których końcówki są zbyt miękkie i podskakują przy każdym kroku. Mocna żuchwa, lekko wystające kły, żółte oczy. Lewa małżowina uszna lekko wyszczerbiona, prawej - w większości brak.
Multikonta : Jabłkowa Gałąź, Chaber, Wapienna Łapa, Jerzyk
Autor avatara : ja
Liczba postów : 231
Kocię
https://starlight.forumpolish.com/t1786-niknaca-lapa#45008
Pojawiła się i czarna zjawa. Najpierw majaczyła gdzieś na obrzeżach wizji zebranych, zastanawiając się, czy w ogóle powinna wychodzić jakoś bardziej na widok, czy po prostu powinna sobie siedzieć tu z boku i obserwować wszystko z bezpiecznej odległości, jednak ostatecznie zdecydowała się na tę pierwszą opcję. Wzięła głęboki wdech i ruszyła naprzód, żeby móc wejść pomiędzy zebrane pod Omszoną Skałą koty, po czym lotem pszczoły skierowała się w stronę swoich braci, z którymi do tej pory nie miała jeszcze okazji porozmawiać na spokojnie, poza jakimś okazjonalnym „cześć” rzuconym w biegu. Nic w sumie dziwnego, w końcu byli zajęci, zwłaszcza Blady Duch, skoro był już wojownikiem.
- Cześć - odezwała się, uśmiechając się pogodnie do Bladego Ducha i Księżycowej Łapy, po czym usiadła obok tego drugiego.

ciepły wiatr powróci tu
i poniesie mnie jak puch
uwieszę się białych chmur
i polecę, bywaj zdrów
Zebranie II CLBzDob
rany jak ten wiosny brzask
goi słońca ciepły blask
frunę teraz w stronę gór
w stronę morza, w stronę snów
we mnie płomień, wilczy duch
wiele zdartych ran i skór