IndeksIndeks  SzukajSzukaj  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

:: 
Plemię Niedźwiedzich Kłów
 :: Obóz Plemienia :: Kamienna Ziemia
Wystające Kły
Czw 01 Kwi 2021, 10:34
Światło Gwiazd
Światło Gwiazd
Grupa : Gwiezdny Klan
Księżyce : nieskończone
Matka : srebrna skórka
Ojciec : gwiezdny pył
Wygląd : utkany z gwiazd
Multikonta : administracja
Liczba postów : 2179
Administracja
https://starlight.forumpolish.com
First topic message reminder :

Wystającymi Kłami nazywane są stalaktyty, które położone są na skrajnych punktach wejścia do obozu, pod którymi znajdują się mniejsze, jednak grubsze stalagmity. Swoim wyglądem przypominają one kły drapieżnika, dlatego właśnie od tego skojarzenia zostały nazwane. W ich okolicach widoczne są połączone ze sobą wystające nacieki jaskiniowe, na których to tle doskonale się wyróżniają.

Re: Wystające Kły
Sro 30 Paź 2024, 14:07
Pustułka
Pustułka
Pełne imię : Pustułka Śpiewająca na Gałęzi Brzozy
Grupa : Plemię Niedźwiedzich Kłów
Księżyce : 4 (listopad)
Znak Przodków : Sarna
Matka : Jaszczurka Owinięta wokół Kamienia
Ojciec : Wodospad Szumiący wśród Leśnych Ostępów
Wygląd : niebiesko złota kotka o długim futrze i niebiesko zielonych oczach. Ogonek krótszy niż u normalnego kota, a jej uszka wypełnia sporo puchu
Autor avatara : gary_chan_c_w
Liczba postów : 18
Kocię
https://starlight.forumpolish.com/t2532-pustulka#75476
Otworzyła oczy, przeciągnęła się i wybiegła pędem z miękkich półek. Oczka świeciły jej jak nigdy dotąd! Tyle czekała na ten dzień, wszystkie ostatnie chwile jej się przez to niemiłosiernie dłużyły. Tak bardzo się ucieszyła, kiedy Błotko powiedziało jej o tym konkursie. Od tamtej chwili uważa je za jakiegoś wspaniałego Bożka wszelkich zabaw, nie było lepszego kota niż Błotko w całym obozie! Dało jej w końcu szansę, żeby pokazać wszystkim innym kociakom kto tu rządzi...no i może ojciec spojrzy na nią dumnie, gdy wszystkich już pokona...ach, brzmi jak sen.
Niebiesko-złota ledwo wyhamowała. Zdążyła tylko ostrzegawczo pisnąć i w mgnieniu oka leżała na ziemi tuż przed łapami Błotka.
- CEEEŚ! Jesem pierwsza?! To jus dziś!! Błotko jeseś supel! dzenkujemy?
za sysko! Ne mogę się doczekać-
Piszczała skacząc z łapki na łapkę. Jej krótszy ogonek smyrał delikatnie ziemię, rozgarniając kurz we wszystkie strony. Córka Wodospadu skorzystała z okazji i skoczyła Błotku na szyję, wtulając się z całych sił.

Wczoraj o 16:55
Pomurnik
Pomurnik
Pełne imię : Pomurnik Wzlatujący ze Stromego Szczytu
Grupa : Plemię Niedźwiedzich Kłów
Księżyce : 2 [x]
Znak Przodków : Sarna
Matka : Jaszczurka Owinięta wokół Kamienia
Ojciec : Wodospad Szumiący wśród Leśnych Ostępów
Wygląd : Pomurnik jest burym ticked kocurem z białymi plamami na jego prawej połowie pyszczka, kryzie, brzuchu, lewej łapie oraz skarpetkach. Ma długie, puchate futro, wysoką i pulchną aparycję i ciężki krok. Na jego okrągłym pysku widnieje para jasno-zielonych oczu. Jego lewe ucho ma oklapłą końcówkę.
Autor avatara : fru.saga
Liczba postów : 5
Kocię
https://starlight.forumpolish.com/t2548-pomurnik-wzlatujacy-ze-stromego-szczytu
Słuchy o zabawie doszły i mnie, co znaczyło, że wiadome było, kto zostanie zwycięzcą - ja!
Jak tylko nastała pora, wbiegłem na głowną kamienną polanę obozu, mając nadzieję, że byłem tu pierwszy ze wszystkich kociąt. Niestety, okazało się, że moja siostra mnie prześcignęła - na początku jej nie dostrzegłem, natomiast po krótkiej chwili rozglądania się po miejscu konkursu, ujrzałem charakterystyczne niebieskie futro w kryzie Błotka. Przewróciłem oczami, odwracając wzrok od tego widoku, i usiadłem przy osobie organizatorskiej tego wydarzenia, czekając z niecierpliwością na resztę.
Re: Wystające Kły
Sponsored content

Skocz do: