IndeksIndeks  SzukajSzukaj  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

:: 
Ziemie Niczyje
 :: Ziemie Niczyje :: Dolina Oka Gór
Świstakowe Pagórki
Czw 12 Lis 2020, 11:44
Światło Gwiazd
Światło Gwiazd
Grupa : Gwiezdny Klan
Księżyce : nieskończone
Matka : srebrna skórka
Ojciec : gwiezdny pył
Wygląd : utkany z gwiazd
Multikonta : administracja
Liczba postów : 2169
Administracja
https://starlight.forumpolish.com
First topic message reminder :

Nieco mniejsze niż Królicze Brzuchy, Świstakowe Pagórki przyjmują nieco inną strukturę, choć również bardzo wyróżniają się swoim wyglądem od otoczenia. Poruszanie się po różnej wielkości pagórkach nie jest wcale takie proste i przyjemne. Szczególnie trzeba uważać na niewielkie dziury, w które może wpaść łapa mniej uważnego kota. Oprócz oczywiście świstaków można tutaj spotkać także inne gryzonie, a nawet drobniejsze drapieżniki, jak łasice czy gronostaje.

Rodzaje terenu: zbocza gór

Re: Świstakowe Pagórki
Pon 12 Sie 2024, 15:09
Jałowcowy Kolec
Jałowcowy Kolec
Grupa : Klan Rzeki
Księżyce : 41 [X]
Matka : Ćmi Trzepot [NPC]
Ojciec : Czarnostopy [NPC] (*)
Mistrz : Kruchy Pazur [NPC], Ryczący Niedźwiedź (*), Owcze Runo, Pnący Bluszcz
Wygląd : Średniego wzrostu | szczupła | płaski pyszczek | zielone oczy | długie, złote futro, ciemniejszy nalot na górze ciała, futro jaśniejsze na dole, delikatne pręgi na łapach, na głowie widoczna M-ka
Multikonta : Tęczowa Chmura [GK], Sowia Gwiazda [KRz], Łabędź Szybujący nad Taflą Jeziora [PNK], Słonecznikowa Łapa [KW]
Liczba postów : 486
Medyk
https://starlight.forumpolish.com/t1756-jalowiec#44370
Złocista spłaszczyła lekko uszy i prawie się skrzywiła. Wyglądało na to, że czymś wkurzyła, albo przynajmniej zirytowała Noc. Ale czym? Jedynie wyraziła swoją troskę wobec jeno zniknięcia, kulturalnie przedstawiła i zapytała czy chce wrócić do ich klanu. Nie mówiła też specjalnie za wiele. Tak przynajmniej było jej zdaniem. Szybko się jednak uspokoiła, gdy przypomniała sobie, że powinna trzymać emocje na wodzy.
- Pomyślałam, że jesteś tu, ponieważ chcesz wrócić do rodziny - odparła, mrugając zielonymi oczami. - Rozumiem, że życie samotnika ci się spodobało? - zapytała. W jej tonie nie było żadnego osądu, czy urazy. Ot, zwykłe pytanie. Jeśli Nocnej Łapie bardziej podobało się życie samemu, to była w stanie to zrozumieć. Być może za szybko założyła, że jeno przybycie tak blisko granicy miało tylko ten jeden cel?

Then it vanished away from my hands, dah

And I was runnin' far away
Would I run off the world someday?
- ̗̀Nobody knows, nobody knows ̖́ -

Czw 22 Sie 2024, 19:57
Noc
Noc
Pełne imię : nocna łuna gorejąca nad pustką
Grupa : Samotnicy
Księżyce : 47 / k. września
Matka : powracające zimno / npc
Ojciec : orli krzyk* / npc
Wygląd : nieważny. fizyczna forma jest jej niepotrzebna. jej futro być może kiedyś było lśniące, a jego pukle spływały z jej ciała; obecnie usuwa z niego brud i roślinność tylko wtedy, gdy przeszkadza jej w codziennych czynnościach. jest ono mimikrą deszczowego nieba, szare i poprzetykane bielą na pysku, kryzie i podbrzuszu, kończynach; im bliżej jej własnego horyzontu, tym bardziej widoczne zrudziałe przebarwienia. oczy brązowe z niebieskawą obwódką na zewnątrz. blizny na podgardlu, lędźwiach i lewej łapie, o nich noc nie chce pamiętać.
Multikonta : rumianek (kw), wilk (pnk) / wawrzyn (m)
Autor avatara : @rolig_basseng (unsplash)
Liczba postów : 139
Samotnik
https://starlight.forumpolish.com/t1626-przyplyw#36368
Nie było to praktyczne, gdyż pochylając pysk pod głębszym kątem straciłoby część informacji przekazywanych doń przez Jałowcową Łapę, ale byłby to gest adekwatny do poziomu konsternacji, jaki odczuło na jej ekspresję. – Zrobiłom coś nie tak? – zapytało niemalże wpychając się słowem w odpowiedź kota. Zatem otworzyło szerzej oczy, powiedziało ciche "a" i cofnęło się o kilka kroków.
– Nie nazwałobym Powracającego Zimna moją rodziną – odparło beznamiętnie, lekko. Nie negowało ideałów, jedynie stwierdzało fakt. – Podobnie jak mojego miotu, którego obecnej liczebności w Klanie Rzeki nie mogę znać… Przyjaźni w Klanie także nie zaznałom, więc… Życie samotnika jest mniejszym złem, niż życie w społeczności zorganizowanej wokół kontroli jej kotów.
Nie rozwijało swoich myśli, lecz stało w miejscu i gotowe do wyjaśnień. Kiwało ogonem leniwie na boki i uśmiechnęło się do Jałowiec, poprawiając swoją postawę na nieco luźniejszą.
Sob 21 Wrz 2024, 21:35
Jałowcowy Kolec
Jałowcowy Kolec
Księżyce : 41 [X]
Matka : Ćmi Trzepot [NPC]
Ojciec : Czarnostopy [NPC] (*)
Mistrz : Kruchy Pazur [NPC], Ryczący Niedźwiedź (*), Owcze Runo, Pnący Bluszcz
Wygląd : Średniego wzrostu | szczupła | płaski pyszczek | zielone oczy | długie, złote futro, ciemniejszy nalot na górze ciała, futro jaśniejsze na dole, delikatne pręgi na łapach, na głowie widoczna M-ka
Multikonta : Tęczowa Chmura [GK], Sowia Gwiazda [KRz], Łabędź Szybujący nad Taflą Jeziora [PNK], Słonecznikowa Łapa [KW]
Liczba postów : 486
Medyk
https://starlight.forumpolish.com/t1756-jalowiec#44370
Oh, czyli to jednak ona źle odczytała jeno mowę ciała. Chociaż nie, wróć, oboje się nie do końca na tej płaszczyźnie zrozumieli. No nic, nie było sensu drążyć tematu. Zniszczyłoby to płynność rozmowy, która mimo wszystko, jakoś się toczyła, a Noc zaczęło w końcu mówić o swoich powodach, przez które nie chciało wracać do klanu.
Prawdę mówiąc, niezbyt spodobały się jej jeno słowa. Starała się nic po sobie nie pokazywać, jednak nieco uraziły ją w duchu. Społeczność zorganizowana wokół kontroli jej kotów. Brzmiało to, jakby samotnik postrzegał klan jako zło wcielone, które szkodziło żyjącym w nim kotom. No co by tu mówić? Każda grupa musiała być pod czyimś dowództwem i opieką, bo inaczej panowałby chaos. A może sobie jeno słowa wyolbrzymiła?
- Rozumiem - odparła jedynie, niezbyt wylewnie. - Z twojego miotu w klanie ostała się tylko Skaczący Wróbelek, a poza nią Powracające Zimno doczekała się kolejnego miotu... O ile cię interesuje - dodała. Noc powiedziało, że nie uznaje wojowniczki jako swojej rodziny, ale tak czy inaczej, według Jałowiec kot powinien to wiedzieć.
- Ale jeśli zmienisz zdanie co do powrotu, to pamiętaj, że Klan Rzeki na pewno cię przyjmie. Uważaj tylko przy granicy. Ostatnio mamy problemy z samotnikami i jak ktoś cię nie rozpozna to możesz niepotrzebnie oberwać - powiedziała, na koniec dodając nieco niezręczny uśmiech. Głupio było jeno mówić, że może oberwać tylko dlatego, że jest samotnikiem, który zbliżyłby się do granicy, ale lepiej by zdawał sobie z tego sprawę. - Muszę już iść. Wpadłam za granicę tylko by poszukać jednego medykamentu. Patol pewnie na mnie czeka. Ale... miło było cię znowu zobaczyć po tylu księżycach - powiedziała na pożegnanie, tym razem z nieco bardziej swobodnym uśmiechem i jeśli Noc już jej nie zatrzymywało, pożegnała się i ruszyła w stronę terenów Rzeki.

//zt

Then it vanished away from my hands, dah

And I was runnin' far away
Would I run off the world someday?
- ̗̀Nobody knows, nobody knows ̖́ -

Sro 02 Paź 2024, 11:52
Lwia Łapa
Lwia Łapa
Pełne imię : Lwia Łapa
Księżyce : 66
Matka : Roztrzaskana Tafla
Ojciec : Kruczy Cień
Mistrz : Rozżarzona Gwiazda
Wygląd : Długowłosa puszysta kotka z kryzą niczym lew, jej ogon, łapki oraz głowa są czarne, reszta ciała pokryta jest bielą. Kotka ma mocno błękitne oczy niczym noc. Z bliznami na pysku, przednich łapach ( ramionach konkretnie) oraz lewym udzie.
Multikonta : Malutka Łapa, Przejrzysta Woda, Śnieżyca, Zroszona Łapa
Autor avatara : kotkovelove
Liczba postów : 101
Terminator
https://starlight.forumpolish.com/t1276-lew
Ponownie pozosyawiając syna w bezpiecznym miejscu udałam się na polowanie, nie przeżyjemy bez jedzenia. Szłam powoli i uważnie, spoglądając na terytorium dookoła mnie, doszukując się nawet najdrobniejszej zwierzyny.

Sob 05 Paź 2024, 14:08
Poranna Zorza
Poranna Zorza
Księżyce : 87 (XII)
Matka : Górska Zamieć
Ojciec : Nocny Deszcz
Mistrz : Łopianowy Korzeń
Wygląd : Potężnie zbudowana, srebrno-kremowa kotka o długim futrze z bielą na pysku, gardle, piersi i brzuchu, a także o białych łapach - u prawej, przedniej łapy białe palce, na tylnych łapach sięga do stawów skokowych. Posiada charakterystyczne pędzelki na uszach oraz zielonożółte oczy. Przez lewą przednią łapę przebiega blizna po poparzeniu, sięgająca do łopatki.
Multikonta : Rozżarzona Gwiazda [KG], Renifer [P], Kozia Łapa [KR]
Liczba postów : 487
Gwiezdny Klan
https://starlight.forumpolish.com/t281-poranna-zorza#420
Zbocza gór

Była członkini Klanu Gromu ruszyła na polowanie. Pomimo że okolica budziła się powoli do życia, to dookoła kotka nie była w stanie wyczuć żadnej zwierzyny. Jedyne, co jej się przydarzyło, to jedna z norek, ukryta pod roztapiającym się śniegiem, w której zapadła się jej prawa, przednia łapa. Ma szczęście niż się nie stało prócz potencjalnego mikrozawału.

Lwia Łapa:
P: 4 | S: 30 | Z: 20 | Sz: 20 | O: 18 | HP: 150 | W: 110
Cechy: ostre pazury, twarda skóra, ciężki krok
Umiejętności: skradanie: 2; tropienie: 3; wspinaczka 2; pływanie: 1
Zdobyte: -
Sob 05 Paź 2024, 14:21
Lwia Łapa
Lwia Łapa
Wygląd : Długowłosa puszysta kotka z kryzą niczym lew, jej ogon, łapki oraz głowa są czarne, reszta ciała pokryta jest bielą. Kotka ma mocno błękitne oczy niczym noc. Z bliznami na pysku, przednich łapach ( ramionach konkretnie) oraz lewym udzie.
Terminator
Mimo drobnego potknięcia na które zareagowałam warknięciem ruszyłam dalej. Byłam zdeterminowana do upolowania ciepłego posiłku dla mnie i Lamparta. Starałam się coś wywęszyć lub dostrzec jakiekolwiek ślady.

Sob 05 Paź 2024, 14:38
Poranna Zorza
Poranna Zorza
Księżyce : 87 (XII)
Matka : Górska Zamieć
Ojciec : Nocny Deszcz
Mistrz : Łopianowy Korzeń
Wygląd : Potężnie zbudowana, srebrno-kremowa kotka o długim futrze z bielą na pysku, gardle, piersi i brzuchu, a także o białych łapach - u prawej, przedniej łapy białe palce, na tylnych łapach sięga do stawów skokowych. Posiada charakterystyczne pędzelki na uszach oraz zielonożółte oczy. Przez lewą przednią łapę przebiega blizna po poparzeniu, sięgająca do łopatki.
Multikonta : Rozżarzona Gwiazda [KG], Renifer [P], Kozia Łapa [KR]
Liczba postów : 487
Gwiezdny Klan
https://starlight.forumpolish.com/t281-poranna-zorza#420
Zbocza gór

Roztapiający się śnieg był zdradliwy. W czasie, gdy Lwia Łapa ruszyła pod górę jednego z pagórków, warstwa śniegu osunęła się spod jej łap, przez co zsunęła się o parę kroków.

Lwia Łapa:
P: 4 | S: 30 | Z: 20 | Sz: 20 | O: 18 | HP: 150 | W: 110
Cechy: ostre pazury, twarda skóra, ciężki krok
Umiejętności: skradanie: 2; tropienie: 3; wspinaczka 2; pływanie: 1
Zdobyte: -
Sob 05 Paź 2024, 15:35
Lwia Łapa
Lwia Łapa
Terminator
Wysunęłam pazury by następnie wbić je w ziemię. Syknęłam gdy już skończyłam się zsuwać, jakież to irytujące. Nie mogłam jednak przestać, kontynuowałam polowanie ostrożnie uważając gdzie stawiam kroki.

Skocz do: