IndeksIndeks  SzukajSzukaj  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

:: 
Klan Gromu
 :: Obóz Klanu Gromu :: Brzegi
Otoczaki
Nie Mar 05, 2023 6:07 pm
Światło Gwiazd
Światło Gwiazd
Grupa : Gwiezdny Klan
Księżyce : nieskończone
Matka : srebrna skórka
Ojciec : gwiezdny pył
Wygląd : utkany z gwiazd
Multikonta : administracja
Liczba postów : 2179
Administracja
https://starlight.forumpolish.com
First topic message reminder :

W pobliżu lewego brzegu znaleźć można sporawą ilość drobnych, częściowo zakrytych piachem niewielkich kamyczków, które czasem lekko podmywa woda strumienia przepływającego przez obóz Klanu Gromu.

Re: Otoczaki
Wto Sty 30, 2024 11:11 pm
Dzięciola Łapa
Dzięciola Łapa
Pełne imię : Dzięciola Łapa
Grupa : Klan Gromu
Księżyce : 25
Matka : Tęczowa Chmura [*]
Ojciec : Rozżarzona Gwiazda
Mistrz : Rozżarzona Gwiazda, Owcze Runo
Wygląd : Drobna i szczupła lecz puchata kotka o rudym, klasycznie pręgowanym futrze. Ma kilka białych znaczeń, w tym białą klatkę piersiową, miejsca na łapach i dwie plamki na głowie.
Ma głęboko zielone oczy oraz czasem w jej sierść wplątane są liście czy pióra.

Multikonta : Księżycowa Łapa, Kasztanowa Kryza, Śnieg
Autor avatara : https://mybritishshorthair.com/orange-norwegian-forest-cat-breed-pictures-breed-profile-of-orange-norwegian-forest-kitten/
Liczba postów : 230
Terminator Medyka
https://starlight.forumpolish.com/t1941-dzieciol#52067
Kotka uśmiechnęła się na pochwałę Pająk.
- Dzięki! Ale Dzięciole Serce też brzmi fajnie. I to ty je wymyśliłeś, więc widzisz, też umiesz- zapewniła go pocieszającym głosem. - Dzięciole Serce... Na prawdę musiałabym się postarać, żeby zasłużyć na takie imię. Kiedy ktoś ma "serce" w imieniu, wydaje mi się... kimś takim delikatnym, kochającym, dobrym dla innych...- powiedziała, rozmyślając. W sumie, ona sama nie chciała się przechwalać, ale to były cechy dość podobne do niej. Kotka również starała się być dobra i sprawiedliwa dla wszystkich.
Jednak kto wie, co przyniesie przyszłość i jakie imię będzie wtedy miała? Nigdy nie wiadomo.
Koteczka ponownie wzięła kamień i pacnęła go łapą, jednak tym razem delikatnie aby nie rozprysnąć dookoła więcej wody. Powoli zaczynało się robić chłodno.
Rozejrzała się dookoła, nie będąc pewna, co robić dalej. Jej wzrok zatrzymał się na kociarni i uznała, że może najwyższa pora tam wrócić i się przespać. No i umyć oczywiście, bo niektóre fragmenty jej rudego futerka wciąż były mokre.
Spojrzała więc na Pająk z uśmiechem.
- Myślę, że już pójdę, wiesz? Trochę się umyję. Do zobaczenia następnym razem!- powiedziała i szybko liznęła kuzyna po głowie po czym ruszyła w stronę kociarni.

//zt

Pon Lut 05, 2024 10:41 am
Pająk
Pająk
Grupa : Samotnicy
Księżyce : 22 [VIII]
Matka : Sokole Skrzydło
Ojciec : Płomieniste Ucho
Mistrz : Konwaliowy Sen
Partner : anxiety
Wygląd : Kot o nietypowym wyglądzie odziedziczonym po Płomienistym Uchu, o trójkątnym klinowatym kształcie głowy, szeroko rozstawionych, wielkich uszach jak u nietoperza oraz długim nosie. Posiada długie, chude łapy. Futro o niebieskim kolorze, krótkie i jednolite na całym ciele. Niebieskie oczy. Brak blizn. Jego wyjątkową cechą jest spokojny charakter i niewielka aktywność.
Multikonta : Wieszczka, Pnąca i Brzoza
Autor avatara : indigo_dingo
Liczba postów : 196
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1946-pajak#52098
Posłał Dzięcioł uśmiech, kiedy usłyszał, że jednak na coś się ten jego móżdżek przydał i podobało się jej imię, na które wpadł. Sam nie przykładał do tego za dużo uwagi, powiedział coś, co wydawało mu się mieć sens. Dzięciole serce chyba po prostu bardzo szybko biło, takie przynajmniej miał wrażenie, w końcu był to dość mały ptak. O ile to miało jakikolwiek sens.
- Jasne, do zobaczenia - w końcu żyją w jednym obozie, nie wątpił w to, że się jeszcze zobaczą. Pająk przyglądał się jeszcze wodzie i swojemu odbiciu w nim, jednak nie został długo. Poszedł porozmawiać ze swoimi rodzicami, jak zaplanował sobie w głowie wcześniej.

z/t

more than just a boy trying to stay alive,
reaching for the sky,
when they ask about the story of my life

TELL THEM

go figure go figure
i grew up to be gravedigger
my own gravedigger
go figure go figure

Czw Mar 07, 2024 1:51 pm
Zjeżony Krok
Zjeżony Krok
Księżyce : 27 ks
Ojciec : Rozżarzona Krok (Gwiazda) [*]
Mistrz : Konwaliowa Gwiazda (Sen) > Rozżarzona Krok (Gwiazda) [*]
Partner : X
Wygląd : Kotka to smukła i wysoka koteczka zamieszkująca Klan Gromu. Ma szorstkie, krótkie futro, jedynie na polikach, piersi i przy ogonie odznaczające się nieco większą długością. Futro kocicy przybrało szaro-niebieski, przyjemny dla oka, przygaszony kolor. Całe jej ciałko jest jednolitego koloru, pomijając jaśniejsze, szarawe przebarwienia możliwe do zobaczenia pod odpowiednim kątem padania światła. Posiada zielone, śliczne oczka. Ogólnie jasne, od źrenicy przybierające delikatny, rozmazany oliwkowy kolor. Uczennica posiada ciemną skórę, bordowo-brązowawą, delikatnie odznaczającą się na opuszkach łap kotki, nosku czy w uszach.
Ciało koteczki jest bardzo gibkie i dobrze zbudowane.
W niektórych miejscach, futro młodej kotki faktycznie może odbiegać od szorstkiej struktury, wydając się zadziwiająco przyjemne, może nawet czasem puszyste, ugniecione z chmurek..
Multikonta : Szczurołap[KGromu], MiododajnaŁapa[KWichru], Zamieć [KGromu]
Liczba postów : 286
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1951-karta-postaci
Kotka nie czuła się zbyt.. dobrze. Śmierć matki zdecydowanie nie wpłynęła na jeż zbyt.. pozytywnie. Bo w końcu, na kogo by wpłynęło? Kotka siedziała na małych kamieniach, Otoczaki, skrobiąc pazurami pomiędzy nimi i odgarniając z nich mech. Nie miała ochoty jeść, czy rozmawiać z kimkolwiek.. Konwaliowym Snem czy nawet Rozżarzoną Gwiazdą, ojcem. Rodzeństwo też już nie umiało sprawić, że kotka mogłaby choć na chwilę przestać myśleć o martwej matce. O tym, jak mogła poczuć ostatni raz jej zapach, czy zobaczyć jej pyszczek, dotknąć, wsadzić pysk w kryzę.. tak rozmyślając, zatracona w swoim umyśle i nieprawdziwych przekonaniach, do powiedzeniach, parę łez poleciało po poliku niebieskiej koteczki, jednak szybko przetarte zostały przez lape kotki.
'Głupia, głupia! Zbeształa się, wracając do grzebania w małych kamyczkach by odciąć się od nieprzyjemnych wspomnień.

Pią Mar 08, 2024 7:38 pm
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Księżyce : 25 [X]
Ojciec : Rozżarzony Krok (Gwiazda) [*]
Mistrz : Rozżarzony Krok (Gwiazda) [*]
Partner : Skaczący Wróbelek
Wygląd : Na pewno jego postawa stała się doroślejsza - barki stały się szersze a wzrost podobny do matki. Po księżycach treningu mięśnie stały się bardziej widoczne a futro w przeciwieństwie do czasów gdy był kocięciem jest bardziej zadbane.
Ma niebiesko - białe, klasycznie pręgowane futro. Białe futro pokrywa dolną część pyszczka, szyję, prawą łapę poniżej łokcia. Na lewej przedniej łapie jest skarpetka nieco ponad nadgarstek. Lewa tylna łapa jest biała trochę ponad kolano (z wewnętrznej strony są dwie ciemniejsze łaty) Prawa tylna jest biała do okolic kolana.
Oczy koloru żółtozielonego. Różowe poduszki łap, oraz bordowy nos.
Ma bliznę po ugryzieniu na prawej łapie.
Multikonta : Ukwiecona Łapa [KG] Wysoka Łapa [S]
Autor avatara : Aris Matsoukas
Liczba postów : 429
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t1939-topic
Nadal nie docierało do mnie co się stało. Tęczowa Chmura była... i jej nie ma. Ot tak. To wszystko zadziało się tak szybko że nadal w to nie mogę uwierzyć. Chodziłem przybity a tata pozwolił na nietrenowanie przez chociaż kilka dni po pogrzebie. Jedyne co robiłem to chodziłem od stosu do legowiska nawet nie patrząc przed siebie. W sumie to jadłem też mniej, brzuch jakby zapomniał o informowaniu mnie kiedy jestem głodny.
Jeszcze są moje siostry, z którymi wcześniej się wygłupiałem i wyzywałem na przeróżne zawody. Chyba pierwszy raz czułem coś w stylu... chęci obrony ich? Wsparcia ich. Dlatego gdy zobaczyłem Zjeżoną Łapę to podszedłem do niej przygarbiony szturchając ją lekko nosem w bok.
- Cześć. - mruknąłem cicho. - Co lobisz...? - spytałem po chwili nie chcąc poruszać sprawy mamy.

chcę być jak syn koleżanki twojej matki

zawsze tak idealny jak, jak z okładki
być jak syn koleżanki twojej matki
twojej matki, twojej matki

Ostatnio zmieniony przez Wilcza Łapa dnia Pon Mar 11, 2024 9:37 am, w całości zmieniany 1 raz
Pią Mar 08, 2024 7:49 pm
Zjeżony Krok
Zjeżony Krok
Wygląd : Kotka to smukła i wysoka koteczka zamieszkująca Klan Gromu. Ma szorstkie, krótkie futro, jedynie na polikach, piersi i przy ogonie odznaczające się nieco większą długością. Futro kocicy przybrało szaro-niebieski, przyjemny dla oka, przygaszony kolor. Całe jej ciałko jest jednolitego koloru, pomijając jaśniejsze, szarawe przebarwienia możliwe do zobaczenia pod odpowiednim kątem padania światła. Posiada zielone, śliczne oczka. Ogólnie jasne, od źrenicy przybierające delikatny, rozmazany oliwkowy kolor. Uczennica posiada ciemną skórę, bordowo-brązowawą, delikatnie odznaczającą się na opuszkach łap kotki, nosku czy w uszach.
W niektórych miejscach, futro młodej kotki faktycznie może odbiegać od szorstkiej struktury, wydając się zadziwiająco przyjemne, może nawet czasem puszyste, ugniecione z chmurek..
Wojownik
Nawet nie zauważyła, kiedy wilk, jej drogi brat podszedl do niej, a dopiero szturchniecie wybudzilo ją z zamyślenia. Nie odpowiedziała nawet na przywitanie, a spojrzała jedynie zeszklonymi oczami na wilczaka.
-. . .-
Głucha cisza panowała między dwoma kotami, nim kotka w koncu nie westchnela obojetnie.
-Siedze. Co innego moge robic? Trening, jedzenie, sen.. trening, jedzenie, sen. . . trening, jedze-..- Tak mowiac w kolko, kotka znowu uroniła łzy. Pomiędzy tą monotonnością, kotka nie umiała przestać myśleć o Tęczy. O tym, ze jej nie ma, a pysk wilka dodatkowo sprawiał, ze jeż puszczały emocje. Kotka z trudem odwróciła pysk, próbując ukryć łzy i żal przed bratem.. akurat on nie mógł jej zobaczyć w takim stanie. Nie chciała, by zobaczył.
-A ty co, po treningu? Czy dopiero idziesz..?- Burknęła przez zęby chcąc całkowicie zamaskować poprzednie emocje, a jej wzrok pokrótce spoczął na wilczej łapie.

Pon Mar 11, 2024 9:41 am
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wygląd : Na pewno jego postawa stała się doroślejsza - barki stały się szersze a wzrost podobny do matki. Po księżycach treningu mięśnie stały się bardziej widoczne a futro w przeciwieństwie do czasów gdy był kocięciem jest bardziej zadbane.
Ma niebiesko - białe, klasycznie pręgowane futro. Białe futro pokrywa dolną część pyszczka, szyję, prawą łapę poniżej łokcia. Na lewej przedniej łapie jest skarpetka nieco ponad nadgarstek. Lewa tylna łapa jest biała trochę ponad kolano (z wewnętrznej strony są dwie ciemniejsze łaty) Prawa tylna jest biała do okolic kolana.
Wojownik
Kiwnąłem głową.
- Umówiłem się z tatą na pserwę dzień czy dwa... ale potem wlacamy ze zdwojoną siłą. Mówił że siedzenie i nic nie lobienie nie pomaga w powlocie do nolmalności. - odpowiedziałem cichszym tonem niż robiłem to zazwyczaj. Nie miałem ochoty na bycie głośnym jak wcześniej. W sensie nie robiłem tego specjalnie, po prostu taki byłem.
- Może chciałabyś pójść na wspólne polowanie jakiegoś dnia... wiesz poćwiczymy i w ogóle. No i jak jest golsza pogoda to zasilenie stosu zawsze się psyda... - zaproponowałem jakąkolwiek aktywność.

Wto Mar 19, 2024 3:22 pm
Zjeżony Krok
Zjeżony Krok
Wojownik
Spojrzała, może trochę spod byka na Wilczą Łapę. Bez słowa pomyślała o treningu z Konwaliowym Snem. A może i on się na to zgodzi? Nie, nie. Nie mogła spoczywać na laurach. Konwalia to nie ich ojciec. To nie Rozżarzona Gwiazda, on się z pewnością nie zgodzi, a zwłaszcza jeż nie chciała pytać.
Cichy ton brata niezmiernie ją zdziwił, jednak nie chciała tego kwestionować.
Propozycja brata była kusząca. Jej uszy nawet drgnęły ciekawskie, jednak czy mogła? Choć jak raz wyjdzie z obozu i to z bratem, nic się w końcu nie stanie, prawda? Prędzej czy później, któregoś dnia i tak by się to stało.
Niebieska terminatorka po krótce kiwnęła głową.
-Jasne, z chęcią Wilku- Odpowiedziała z cichym westchnieniem. Podeszła bliżej do brata, przysiadając na wprost. Jeszcze raz otarła łapą oczy, jednak teraz te były weselsze. Takie, które ten mógł zapamiętać przed pogrzebem.
-No, ten.. opowiadaj. Czego nauczyłeś się od taty? Jak idą treningi z Dzięcioł? Radzi sobie?- Zapytała. No, jeż, dobre posunięcie, czas wyjść z dołka!

Wto Mar 19, 2024 4:00 pm
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wojownik
Spojrzałem w ziemię czując wzrok siostry. Chyba nie była w humorze... w sensie ja też w sumie nie do końca byłem, ale starałem się robić dobrą minę do złej gry. Czułem że muszę próbować wrócić do normalności jak najszybciej. Mama by nie chciała żebyśmy byli smutni... znaczy nie chce. Chyba. Czy jej naprawdę nie ma już? To było dziwne.
Wyprostowałem się gdy niebieska odpowiedziała, bez złości, a na pewno tak to brzmiało. Uśmiechnąłem się nieco na siłę spoglądając w bok.
- Ja polowałem, walczyłem z jakimś tam gawlonem czy klukiem... ale blizny jeszcze nie mam. - dotknąłem się łapą na czole próbując wyczuć czy na pewno nic nie pozostało z tamtej walki. - A Dzięcioł z tego co mi mówiła pselabiała glanice i kodeks, nudy... ale w sumie możemy się wymienić wiedzą, zawsze będziemy tlochę do psodu. A ty? Konwaliowy Sen jest tak samo powasny na tleningach jak na co dzień?

Czw Kwi 04, 2024 4:57 pm
Zjeżony Krok
Zjeżony Krok
Wojownik
Gdy brat opowiadał o swoich dokonaniach, koteczka mimowolnie się uśmiechnęła. Lubiła słuchać o bracie i o tym, co takiego robi. Wcześniej sądziła, że to opieszale czy zuchwale zachowanie, jednak teraz? Sama chciała się tego dowiedzieć.
-To dobrze, Wilku. Cieszę się, że tata uczy was czegoś innego. W sumie, to będziecie mogli więcej rozmawiać, no nie?- Zauważyła, gdy zwrocila wzrok na brata.
-Cóż.. wiesz, dla mnie, nie jest taki sam, jak zawsze- zaczęła. Wydawało jej się, że gdy się dłużej z nim porozmawia, umie być inny. Nawet jeżeli tego nie widziała, nawet jeżeli ten może być cały czas taki oschły podczas treningów.
-Wiesz.. twardy orzech do zgryzienia! Ale co to dla mnie? Co to dla Jeż! A nawet jeśli by wciąż był taki poważny i pasywnie agresywny, to zobaczy potęgę wielkiej córki przywódcy!- zasmiala sie, posypakac bratu dziarski uśmieszek, zrywając sie na proste łapy. Odważny wzrok obdarzył Wilczą Łapę, w momencie, gdy Jeż znowu pokazywała cząstkę hardej siebie. No jeż, byleby się już nie dąsać.

Pią Maj 17, 2024 3:00 pm
Konwaliowa Gwiazda
Konwaliowa Gwiazda
Księżyce : 66 [październik]
Matka : Roztrzaskana Tafla
Ojciec : Kruk [*]
Mistrz : Tęczowa Chmura [*]
Partner : Jeżynowy Cierń [*], Pszczeli Pył
Wygląd : Bardzo wysoki, długołapy, o szczupłej budowie. Okryty długim, zawsze wyczyszczonym, smolistoczarnym, niespłowiałym futrem, pod którym wyraźnie zarysowują się mięśnie. Na rozmówców spogląda skośnymi, zielonymi oczami w kształcie migdałów. Trójkątna, szczupła głowa, stosunkowo długie uszy zakończone pędzelkami, wydatne kości policzkowe, czarny nos i czarne wibrysy.
Liczba postów : 1940
Przywódca
https://starlight.forumpolish.com/t1251-konwalia

Usiadł w pobliżu Wzburzonej Wody obserwując jak ta łagodnie obmywa okrągłe, wygładzone przez toń kamienie. Ciekaw był, czy pierwszym kotem, którego dostrzeże, będzie jedna z jego córek czy też może inny chcący porozmawiać z nim osobnik. Rozpoczął mycie swych pazurów jednocześnie kontynuując obserwację.

[ktokolwiek]

Pią Maj 17, 2024 3:06 pm
Wysoka Łapa
Wysoka Łapa
Grupa : Samotnicy
Księżyce : 37 [X]
Matka : Roztrzaskana Tafla [NPC] + Dzika Róża [NPC]
Ojciec : ?
Mistrz : Zamglone Jezioro; Owcze Runo
Partner : wiedza
Wygląd : Długie łapy, nieco zgarbione ciało. Cienki ogon w którego wzdłuż przechodzi ciemniejsza pręga, rytmicznie przecinana poziomymi liniami. Krótkie błyszczące jasnobrązowe futro z czekoladowymi cętkami i nieco jaśniejszym brzuchem i ciemniejszymi pręgami na udach. Długa szyja na której znajduje się trójkątna głowa z nienaturalnie dużymi bladymi uszami, ceglastym zgarbionym nosem otoczonym białym futrem. Ma żółtobrązowe oczy. Czasem potyka się o własne łapy, jego krok jest skoczny i energiczny.
Multikonta : Wilczy Kieł, Ukwiecona Grań [KG]; Jeżynowy Cierń, Brzozowa Kora [GK]
Liczba postów : 310
Samotnik
https://starlight.forumpolish.com/t1845-wysoki#47765
Mój trening z Owczym Runem zaczynał się popołudniu dlatego miałem sporo wolnego czasu, terminatorów było sporo a mój trening z Zamglonym Jeziorem wielkimi krokami zbliżał się ku końcowi.
- Witaj Konwaliowy Śnie. - podszedłem kiwając głową na przywitanie i siadając niedaleko czarnego. Czekałem aż zapyta mnie o treningi i wybranie ścieżki medyka - bo o czym innym mogła być ta rozmowa?

Pią Maj 17, 2024 3:29 pm
Konwaliowa Gwiazda
Konwaliowa Gwiazda
Księżyce : 66 [październik]
Matka : Roztrzaskana Tafla
Ojciec : Kruk [*]
Mistrz : Tęczowa Chmura [*]
Partner : Jeżynowy Cierń [*], Pszczeli Pył
Wygląd : Bardzo wysoki, długołapy, o szczupłej budowie. Okryty długim, zawsze wyczyszczonym, smolistoczarnym, niespłowiałym futrem, pod którym wyraźnie zarysowują się mięśnie. Na rozmówców spogląda skośnymi, zielonymi oczami w kształcie migdałów. Trójkątna, szczupła głowa, stosunkowo długie uszy zakończone pędzelkami, wydatne kości policzkowe, czarny nos i czarne wibrysy.
Liczba postów : 1940
Przywódca
https://starlight.forumpolish.com/t1251-konwalia
- Wysoka Łapo - odparł posyłając skinienie głową swemu rozmówcy. To na nim skoncentrował teraz swoją uwagę zaprzestając mycia pazurów, pamiętał jednakże by obserwować również obóz zwłaszcza pod kątem własnych, mogących powodować rwetes córek. - Jakie kwestie cię do mnie sprowadzają?
Zazwyczaj podchodzące do niego koty nie czyniły tego całkowicie bezinteresownie; on sam również preferował rozmowy posiadające określone cele.

Wto Lip 09, 2024 3:02 pm
Jeżynowy Nos
Jeżynowy Nos
Księżyce : 12 (październik)
Matka : Pszczeli Pył
Ojciec : Konwaliowa Gwiazda
Mistrz : Konwaliowa Gwiazda
Wygląd : Przeciętnej wielkości, smukła. Pokryta długim, jednolicie czarnym futrem. Oczy wybarwiły się na jasną, bladą żółć, która w pewnym świetle wygląda nawet na białą.
Multikonta : Kryształowa Łapa (Krz), Baranek (S), Rozgwieżdżony Płomień, Zaćmione Słońce (KG)
Autor avatara : Kristina Tamašauskaitė
Liczba postów : 185
Wojownik
https://starlight.forumpolish.com/t2187-jezyna/

Jeżyna, o ile lubiła drzemki i odpoczynek, wolała swój czas poza tym spędzać poza kociarnią. Spędziła tam wystarczająco długo jak na swój gust, a do niedawna było tam dosyć tłoczno. W sumie to znowu jest, bo ciągle kręci się tam jej ciotka i jej kocur. Jeżyna czuła się z tym trochę obco. Uważała kociarnię za swoje własne miejsce, gdzie dane koty były w określonych miejscach, ale zniknęli ci od Ślimaczego Śladu, jak i ich rodzice.
Więc zamiast tego siedziała w centrum obozu i patrzyła się na koty. Co robią, co przynoszą na stos. Podobno mieli mieć niedługo za mało zwierzyny? Gdyby tylko mogła polować dla samej siebie. Nie musiałaby się przejmować, czy ktoś jej przyniesie, tch.

no more emotions to show

nobody has to know
it's just a natural disaster
that you've left behind
for the cuts of cake

for the steak and wine

Sro Lip 10, 2024 10:07 am
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wojownik
Wrzuciłem kilka piszczek na stos i rozejrzałem się po obozie. Niektórzy się krzątali zajęci drobnymi sprawami... Poza kociętami. Nad wodą siedziała córka zastępcy, nie trudno było się domyśleć kto jest jej rodzicem bo wyglądała jak mała kopia Konwaliowego Snu. Przeskoczyłem zgrabnieprzez wzburzoną wodę i usiadlem obok młodej.
- Siemka, co tam w kocięcym świecie? - spytałem pochylając się nad kotką przekrzywiając głowę.

Sro Lip 10, 2024 10:33 am
Jeżynowy Nos
Jeżynowy Nos
Wygląd : Przeciętnej wielkości, smukła. Pokryta długim, jednolicie czarnym futrem. Oczy wybarwiły się na jasną, bladą żółć, która w pewnym świetle wygląda nawet na białą.
Multikonta : Kryształowa Łapa (Krz), Baranek (S), Rozgwieżdżony Płomień, Zaćmione Słońce (KG)
Wojownik
Ktoś koło niej usiadł. Nie spojrzała się w jego kierunku, ale zapach sugerował tego wojownika, który został mianowany na ostatniej ceremonii. To chyba jej kuzyn? Syn Gwiazdy? Niekoniecznie widziała dużą wartość w tak dalekich więzach krwi, ale warto wiedzieć, kogo miała w rodowodzie.
Nie wiem. Co to kocięcy świat? — spytała szczerze, bo nie wiedziała, co kryje się za tą nazwą. Jakieś miejsce w kociarni? …A może kociarnia sama w sobie? Ale co, nie mógł sobie pójść i zobaczyć na własne oczy, co tam się dzieje?

no more emotions to show

nobody has to know
that you've left behind
for the cuts of cake

for the steak and wine

Sro Lip 10, 2024 10:46 am
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wojownik
Zaśmiałem się na odpowiedź kotki. Te kocięta naprawdę są takie głupiutkie? Też taki byłem? Niemożliwe... ja byłem tym mądrym, hehe.
- No co tam u ciebie w żyćku się dzieje! Niedługo zostaniesz telminatolem chyba, nie? Może dostaniesz mnie na mentola? - Nie wiem czy chciałbym akurat ją ale od kiedy mam Zroszona Łapę pod opieką już niespecjalnie zależy mi na drugim podopiecznym.

Sro Lip 10, 2024 10:51 am
Jeżynowy Nos
Jeżynowy Nos
Wojownik
Zaśmiał się. Niekoniecznie rozumiała, dlaczego - ona osobiście miała na twarzy w dalszym ciągu kamień, nieco śmieszny wyraz dla kocięcia. Co się dzieje u niej w życiu? A co to ma do tego całego… kocięcego świata? Czy dzieci Rozżarzonej Gwiazdy wszystkie były takie pokręcone i gadające bez sensu?
Owszem. Może — potwierdziła tylko jego słowa, no bo sam sobie odpowiedział tymi bezcelowymi pytaniami. Tak, będzie niedługo terminatorem, tak, jest szansa, że go dostanie, ale nie była pewna, czy by tego chciała. To nie tak, że by tego nie chciała, ale po prostu o tym nie myślała. — Dlaczego tak dziwnie mówisz?

no more emotions to show

nobody has to know
that you've left behind
for the cuts of cake

for the steak and wine

Sob Lip 27, 2024 8:15 pm
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wojownik
- Może. - odpowiedziałem równie poważnie przybierając ten sam wyraz pyszczka co mała. Ważniak junior pełną gębą! Udawała teraz że nigdy nie gdyba i nie marzy... a każdy to robi! A kocięta szczególnie! Ja jak byłem mały to chciałem zostać wilkiem więc...
- Dziwnie? Że nie tak poważnie jak twój ojciec? - nieco rozbawiło mnie że dla kotki było standardem mówienie w takim poważnym stylu. Przecież Pszczeli Pył tak nie gadała, a z nią spędzała nawet więcej czasu!

Nie Lip 28, 2024 12:55 pm
Jeżynowy Nos
Jeżynowy Nos
Wojownik
Niekoniecznie rozumiała, dlaczego kocur powtórzył jej słowa jeszcze raz.
Była też nieco zaskoczona, gdy ten nawet nie wiedział, o co takiego jej chodzi. Owe zdziwienie nie pokazywało się na jej pysku poza najdelikatniejszym uniesieniem brwi i powiek, ale po chwili ciszy doprecyzowała, o co jej chodziło.
Nie chodzi mi o twój dobór słów, a wymowę. Seplenisz — stwierdziła, przechylając łeb. Zastanawiała się, czy próbował tak dopasować się wiekiem do rozmówczyni. Jeśli tak, było to zwyczajnie głupie i umniejszało Jeżynie.

no more emotions to show

nobody has to know
that you've left behind
for the cuts of cake

for the steak and wine

Pią Sie 02, 2024 11:03 am
Wilczy Kieł
Wilczy Kieł
Wojownik
- Aaaaaaaa! - wcześniej chyba nikt mi nie wypomniał tego faktu, dlatego też zapominam że to robię. - Ano, mam tak od małego, nie umiem mówić l, labalbal na psykład. - zaśmiałem się, gdyby wypomniała mi to na przykład Skaczący Wróbelek to pewnie bym się przejął, ale kuzynka która udaję dorosłą? No błagam! Toć to jest takie puci puci mały pierdek, nie ma co się przejmować tym co mówi.

Sponsored content

Skocz do: