Meduzazostał Postacią Września 2024!Meduza wzbudził zainteresowanie graczy swoim trwającym wątkiem, gdzie wraz z Niebem, młodszym nowicjuszem, planują morderstwo Wodospada — strażnika, a jednocześnie ojca Meduzy, na którego twardy i konserwatywny charakter zrzucają chociażby śmierć Szakal, która ruszyła pozwiązanym z nią Niebem. Czy uda im się zabójstwo? Co ważniejsze — co dalej, gdy nie będą już mogli żyć w Plemieniu? Czy ktokolwiek dowie się o ich planach? Jak rozwinie się relacja między partnerami w zbrodni? Czas pokaże!
Zmień konto
Masz na pasku stary avatar? Przeloguj się na docelowe konto i kliknij prawym przyciskiem myszy. Avatar powinien zmienić się na aktualny!
Wygląd : Na pewno jego postawa stała się doroślejsza - barki stały się szersze a wzrost podobny do matki. Po księżycach treningu mięśnie stały się bardziej widoczne a futro w przeciwieństwie do czasów gdy był kocięciem jest bardziej zadbane.
Ma niebiesko - białe, klasycznie pręgowane futro. Białe futro pokrywa dolną część pyszczka, szyję, prawą łapę poniżej łokcia. Na lewej przedniej łapie jest skarpetka nieco ponad nadgarstek. Lewa tylna łapa jest biała trochę ponad kolano (z wewnętrznej strony są dwie ciemniejsze łaty) Prawa tylna jest biała do okolic kolana.
Oczy koloru żółtozielonego. Różowe poduszki łap, oraz bordowy nos.
Ma bliznę po ugryzieniu na prawej łapie.
Multikonta : Ukwiecona Łapa [KG] Wysoka Łapa [S]
Autor avatara : Aris Matsoukas
Liczba postów : 429
Wojownik
First topic message reminder :
Kotka chciała treningu odrazu to czemu miałbym odbierać jej zapał? Przez te emocje związane z przydzieleniem mi pierwszego terminatora zupełnie do mnie nie dotarła reszta informacji które ogłaszał mój ojciec... nowe tereny? Huh, po treningu do niego zagadam. - Co cię psygnało do naszego klanu? - spytałem zaciekawiony prowadząc ją do Ciemnej Głuszy. Jejku, miałem terminatora! I to jeszcze takiego innego, nie gromowego i nieco starszego niż reszta.
Pon 29 Lip 2024, 11:51
Wilczy Kieł
Grupa :
Księżyce : 25 [X]
Matka : Tęczowa Chmura [*]
Ojciec : Rozżarzony Krok (Gwiazda) [*]
Mistrz : Rozżarzony Krok (Gwiazda) [*]
Partner : Skaczący Wróbelek
Wygląd : Na pewno jego postawa stała się doroślejsza - barki stały się szersze a wzrost podobny do matki. Po księżycach treningu mięśnie stały się bardziej widoczne a futro w przeciwieństwie do czasów gdy był kocięciem jest bardziej zadbane.
Ma niebiesko - białe, klasycznie pręgowane futro. Białe futro pokrywa dolną część pyszczka, szyję, prawą łapę poniżej łokcia. Na lewej przedniej łapie jest skarpetka nieco ponad nadgarstek. Lewa tylna łapa jest biała trochę ponad kolano (z wewnętrznej strony są dwie ciemniejsze łaty) Prawa tylna jest biała do okolic kolana.
Wojownik
W sumie nie takiej odpowiedzi się spodziewałem, raczej wyjaśnienia co i jak... ale niech będzie, powiedzmy że jej wierzę. - Kolejny punkt mówi o tym że zastępca zostaje psywódcą gdy ten umiela lub lezygnuje z langi. I wtedy nowy psywódca idzie po dziewięć żyć do Spienionych Wodogzmotów od Gwiezdnego Klanu. Gdy wlóci do obozu musi wyblać zastępce. W kodeksie jest mowa o tym że musi zostać wyblany psed gólowaniem księżyca. Baldzo mało czasu... ale no, takie są zasady, nawet nie wiem czemu, czy Gwiezdni twozyli ten kodeks? - spytałem sam siebie, bo ktoś kto wyznaczył tą zasadę zrobił ją chyba tylko żeby dodać dreszczyku. - Właśnie dochodzimy do Sasankowych Kęp, gdy jest Pola Nowych i Zielonych Liści jest tu spolo zwiesyny, polecam. - wyjaśniłem przechodząc przez polanę. - Co sześć księżyców, w czasie pełni jest zglomadzenie i w jego noc tlwa lozejm. Klany nie walczą tylko spotykają się by wymienić się infolmacjami co tam i jak tam u nich. - i kolejny punkt za nami - A tu jest Sosnowy Kląg, jak się lozejzysz to zobaczysz że tą polankę otaczają sosny mniej więcej w kształcie klęgu, dość chalaktelystyczne miejsce.
Ostatnio zmieniony przez Wilczy Kieł dnia Pon 29 Lip 2024, 18:38, w całości zmieniany 1 raz
Re: Trening Zroszonej Łapy
Pon 29 Lip 2024, 17:15
Pajęcza Sieć
Pełne imię : Zroszona Łapa
Grupa :
Księżyce : 18
Matka : Pajęczyna
Ojciec : Kolec
Mistrz : Wilczy Kieł
Wygląd : Zroszi to kotka orientalnej budowy, ma długie smukłe łapy, wielkie uszy oraz podłużny pysk. Jest lekko wychudzona, delikatnie widać zarys żeber. Jej futro jest w większej części białe, pokryte łatami czekladowego szylkreta, rudy pokrywa 2/3 lewej przedniej, nieco ponad nadgarstek na prawej przedniej oraz na łokciu 2/3 ogona, okolice prawego oka i pod lewym okiem oraz lewe ucho. Ma zabarwione uszy, pysk od nosa nad oczy, przednie łapy ( nie licząc bieli do nadgarstków) oraz ogon. Na tylnych łapach ma czekoladowy kolor na swych palcach. Jej ślepia są mocno błękitne - niczym bezchmurne niebo, środek uszu, nos oraz poduszki łap są koloru brudnego, wyblakłego różu. Pointka posiada krótkie, zadbane futro które mimo swej długości jest lśniące i aksamitne.
Bardzo dużo informacji oraz wyjaśnien, orientalka starała się przytakiwać, a w głowie powtarzała sobie wszystkie zasady. Przywódca umiera i po odebraniu 9 żyć zastępca staje się nowym przywódcą i.. ma wybrać zastępcę? Chwila moment... 9 żyć? Szylkretka spojrzała przed siebie skupiona, to znaczy, ze jakis kot ma umrzec 9 razy? to... nie jest naturalne? ah! Chyba że to jakaś przenośnia której pointka po prostu nie zrozumiała. Sosnowy Krąg, Sasankowe Kępy... spotkania co 6 księżyców, no no, sensowne.
Pon 29 Lip 2024, 18:53
Wilczy Kieł
Grupa :
Wojownik
- Kolejny punkt bzmi: "wojownik nie może opuścić kocięcia w bólu lub niebezpieczeństwie, nawet jeśli jest to kocię z innego Klanu," i według mnie to chyba jeden z ważniejszych punktów. Wyoblazasz sobie w ogóle zabić kocię? Psecież ono ci nawet nie ma jak zlobić ksywdy! - gdybym dowiedział się że jakiś klanowicz łamie tą zasadę to skopałbym mu dupę. - Honolowy wojownik nie musi zabijać żeby wyglać, chyba że w oblonie własnej lub jeśli jest to kot wyjęty spod kodeksu, na psykład samotnik... ale no wiesz, laczej nie moldujemy wszystkiego co napotkamy, możesz zauważyć to na własnym psykładzie. - uśmiechnąłem się ciepło chcąc dodać kotce nieco otuchy... żeby też nagle nie zaczęła się bać klanowych kotów. Zabijanie nie jest chyba u nas popularną rozrywką. - Tutaj jest Małe Oko któle wylało... i jest tu telaz dość niebezpiecznie, tseba uważać gdzie się stąpa, dlatego nie będziemy podchodzić nawet bliżej. - a jeszcze jakiś czas temu siedziałem tu z Dziczą Łapą i oglądałem spadające gwiazdy! - O, a tam jest Skalny Ząb, nie specjalnie chce mi się do niego iść, ale jest to niezły punkt olientacyjny. - wyjaśniłem wskazując na skałę w oddali. - Honolowy wojownik odzuca wygodne życie pieszczoszka, czyli kota żyjącego wślód dwunogów. - dodałem jeszcze idąc już powoli w stronę obozu. Dwa punkty i będziemy mieli po sprawie! Jeszcze się tego wykuć niestety...
Sob 03 Sie 2024, 14:19
Pajęcza Sieć
Pełne imię : Zroszona Łapa
Grupa :
Księżyce : 18
Matka : Pajęczyna
Ojciec : Kolec
Mistrz : Wilczy Kieł
Wygląd : Zroszi to kotka orientalnej budowy, ma długie smukłe łapy, wielkie uszy oraz podłużny pysk. Jest lekko wychudzona, delikatnie widać zarys żeber. Jej futro jest w większej części białe, pokryte łatami czekladowego szylkreta, rudy pokrywa 2/3 lewej przedniej, nieco ponad nadgarstek na prawej przedniej oraz na łokciu 2/3 ogona, okolice prawego oka i pod lewym okiem oraz lewe ucho. Ma zabarwione uszy, pysk od nosa nad oczy, przednie łapy ( nie licząc bieli do nadgarstków) oraz ogon. Na tylnych łapach ma czekoladowy kolor na swych palcach. Jej ślepia są mocno błękitne - niczym bezchmurne niebo, środek uszu, nos oraz poduszki łap są koloru brudnego, wyblakłego różu. Pointka posiada krótkie, zadbane futro które mimo swej długości jest lśniące i aksamitne.
Kiwala głowa do słów Wilczego Kła. Wszystko co tłumaczył było zrozumiałe dla orientalki, nie miała żadnych pytań ani czegoś do powiedzenia. Na wspomnienie o dwunogach westchnela, czasem tęskniła za domem, choć pożywienie jakie dawali nie bylo najsmaczniejsze to jednak... lepsze to niż głód. Dołączając do klanu porzuciła to życie, nie tęskni za nim lecz czasem po prostu dobrze powspominac przeszlosc. Koteczka szła równym krokiem, nie pokazując swojego zamyślenia.
Sob 03 Sie 2024, 15:21
Wilczy Kieł
Grupa :
Wojownik
- I ostatni punkt mówi że każdy Klan ma plawo być dumnym i niezależnym, ale w ciężkich czasach klany muszą zapomnieć o glanicach i walczyć lamię w lamię, aby chlonić siebie nawzajem... i żaden Klan dzięki temu nie powinien upaść, ale nie wiem jak w plaktyce, bo niby był kiedyś jakiś Klan Cienia, ale to możesz podpytać się starszych o histolie z pseplowadzką na nowe teleny po pozase. - nie byłem na tyle stary by jakoś się tym fascynować... no i nie chciało mi się opowiadać historyjek. Ale po co jest klanowa starszyzna? Kotka i tak musi im wymieniać czasem mech więc umili to może jej ten czas. - Jakieś pytania? - zapytałem wchodząc do obozu. Jeśli żadnych nie było, pożegnałem się z kotką i ruszyłem w stronę swojego legowiska by nieco odpocząć.
/zt
Sponsored content
Forum Starlight, otwarte dnia 15 listopada 2020 roku, to gra tekstowa utworzona na bazie uniwersum z serii Warriors autorstwa Erin Hunter. Opisy w forumowym Kompendium zostały stworzone przez administrację forum na podstawie informacji udostępnionych przez autorki książek, jednakże zasady, fabuła, lokacje, klany, postaci NPC, mapa, mechanika i inne elementy Starlight są naszego autorstwa. Coś Cię zainteresowało i chcesz to wykorzystać u siebie? Jasne, ale najpierw do nas napisz. Autorów wszelkich kodów i zdjęć można znaleźć na podstronie CREDITS.