Meduzazostał Postacią Września 2024!Meduza wzbudził zainteresowanie graczy swoim trwającym wątkiem, gdzie wraz z Niebem, młodszym nowicjuszem, planują morderstwo Wodospada — strażnika, a jednocześnie ojca Meduzy, na którego twardy i konserwatywny charakter zrzucają chociażby śmierć Szakal, która ruszyła pozwiązanym z nią Niebem. Czy uda im się zabójstwo? Co ważniejsze — co dalej, gdy nie będą już mogli żyć w Plemieniu? Czy ktokolwiek dowie się o ich planach? Jak rozwinie się relacja między partnerami w zbrodni? Czas pokaże!
Zmień konto
Masz na pasku stary avatar? Przeloguj się na docelowe konto i kliknij prawym przyciskiem myszy. Avatar powinien zmienić się na aktualny!
Patrol Pszczelego Pyłu, Wilczego Kła, Jadowitej Łapy i Żądlącej Łapy
Sob Lis 02, 2024 3:13 pm
Pszczeli Pył
Grupa :
Księżyce : 84 [XI]
Matka : Dzika Róża [NPC]
Ojciec : Puszczykowy Lot [NPC]
Mistrz : Rozżarzona Gwiazda
Partner : Konwaliowy Sen
Wygląd : Niska, krępej budowy koteczka o długim, gęstym futrze oraz stosunkowo silnych łapach. Na jej złotej sierści widać klasyczne pręgi, czarne na czole, łapach i ogonie oraz rdzawe po bokach i na grzbiecie. Pysk, gardło, brzuch oraz wewnętrzna część łap są jaśniejsze. Oczy oliwkowe, a uszy z pędzelkami.
Patrol, który został jej powierzony, miał... ciekawy skład. Dwie jej córki oraz siostrzeniec. Konwalia nie przydzielił im żadnej konkretnej trasy, więc Pszczoła miała pełną swobodę wyboru. Super. Kiedy Wilczy Kieł wyzdrowiał, umówiła się ze wspomnianą trójką, poczekała na nich przy wyjściu z obozu, a następnie wspólnie wyruszyli w kierunku północnej granicy terenów ich klanu. – Obejdziemy okolice Leśnego Brzegu i Suchej Wody, najwyżej część Międzyrzecza, o ile starczy nam czasu. Mamy tylko zbierać informacje o tych "żartownisiach" i nikogo nie atakować. Jasne? – miauknęła, póki byli w drodze, swoje słowa kierując przeważnie do córek. Była przy tym otwarta na sugestie. Oczywiście tylko na takie, które w jej opinii nie były zbyt brutalne lub w inny sposób głupie. Gdy dotarli do granicy przy Leśnym Brzegu, gdzie kończyło się pasmo górskie, złocista rozejrzała się z zamyślonym pomrukiem. – Zacznijmy od tego lasu. – powiedziała, ruchem łba wskazując na Mały Zagajnik. Jeśli reszta grupki nie miała nic przeciwko, ruszyłaby w tym kierunku i zaczęłaby rozglądać się za wszelkimi tropami jakichkolwiek samotników.
Wygląd : Na pewno jego postawa stała się doroślejsza - barki stały się szersze a wzrost podobny do matki. Po księżycach treningu mięśnie stały się bardziej widoczne a futro w przeciwieństwie do czasów gdy był kocięciem jest bardziej zadbane.
Ma niebiesko - białe, klasycznie pręgowane futro. Białe futro pokrywa dolną część pyszczka, szyję, prawą łapę poniżej łokcia. Na lewej przedniej łapie jest skarpetka nieco ponad nadgarstek. Lewa tylna łapa jest biała trochę ponad kolano (z wewnętrznej strony są dwie ciemniejsze łaty) Prawa tylna jest biała do okolic kolana.
Oczy koloru żółtozielonego. Różowe poduszki łap, oraz bordowy nos.
Ma bliznę po ugryzieniu na prawej łapie.
Multikonta : Ukwiecona Łapa [KG] Wysoka Łapa [S]
Autor avatara : Aris Matsoukas
Liczba postów : 429
Wojownik
I w końcu mogłem wyjść z lecznicy! Niestety czekało mnie trudne zadanie - wytrzymanie patrolu z ciotką i jej kleszczami, a to chyba miało być traktowane jak egzamin po treningu na wojownika. Tylko czemu miałem aż tak wywindowane wymagania? Ehh... do dupy to wszystko. Szedłem u boku złotej słuchając co ma do powiedzenia - i oczywiście traktowała mnie jak debila, jakbym nie zrozumiał polecenia Konwaliowej Gwiazdy w zupełności. Nic jednak nie mówiłem, i po prostu wykonywałem polecenia nieco się oddalając od grupy by rozejrzeć się za jakimiś śladami po samotnikach.
Multikonta : Konwaliowy Sen
Liczba postów : 153
Terminator
- Mhmm... - przytaknęła matce idąc u jej boku, nieco z tyłu. - Osia, co ty na to, żebyśmy trzymały się blisko siebie? - spytała się na chwilę obecną ignorując obecność Wilka. Dopiero po kilku uderzeniach serca niezależnie od odpowiedzi jej siostry oddaliła się nieco od matki... na tyle jednak, żeby mieć ją w zasięgu wzroku. Nie chciała w końcu zostać zjedzona przez drapieżnika lub członka wrogiej grupy która uprzykrzała im życie.
- A gdzie idą inne patrole? Żebyśmy nie pytali jakiegoś samotnika sto razy, czy nie wie czegoś na ten temat - odpowiedziała, poruszając nieco ogonem, z lekko zmarszczonym pyskiem. Nie była zadowolona z tego, że musiała ten piękny, rodzinny patrol dzielić razem z Wilkiem. No ale jak mus to mus. Potem odezwała się Tojad, której posłała nieco zadziorny, ale pokrzepiający uśmiech. - Jasne, że tak! Chodź, rozejrzyjmy się - powiedziała, po czym nieco oddaliła się od grupki, ale tak, by być w zasięgu ich wzroku i słuchu. Szukała... Czegokolwiek. Śladów zapachowych, znaków działalności żartownisiów czy nawet kocich sylwetek, które nie należały do klanu.
Forum Starlight, otwarte dnia 15 listopada 2020 roku, to gra tekstowa utworzona na bazie uniwersum z serii Warriors autorstwa Erin Hunter. Opisy w forumowym Kompendium zostały stworzone przez administrację forum na podstawie informacji udostępnionych przez autorki książek, jednakże zasady, fabuła, lokacje, klany, postaci NPC, mapa, mechanika i inne elementy Starlight są naszego autorstwa. Coś Cię zainteresowało i chcesz to wykorzystać u siebie? Jasne, ale najpierw do nas napisz. Autorów wszelkich kodów i zdjęć można znaleźć na podstronie CREDITS.