IndeksIndeks  SzukajSzukaj  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

:: 
Plemię Niedźwiedzich Kłów
 :: Tereny Plemienia :: Ślimacze Drzewa :: Archiwum
Trening Ptasiej Melodii Rozlegającej się Wśród Trzcin
Pon Mar 06, 2023 10:13 pm
Tafla
Tafla
Pełne imię : Tafla Jeziora Zmącona przez Płatek Śniegu
Grupa : Plemię Niedźwiedzich Kłów
Księżyce : 90 ks | czerwiec
Znak Przodków : Sarna
Matka : Lekki Podmuch Wiatru Poruszający Liśćmi [NPC] [*]
Ojciec : Potężny Nurt Bystrego Strumienia [NPC]
Mistrz : Kaczka Lecąca nad Lasem [NPC]
Partner : Królik Kicający ku Kwiecistej Kniei [*]
Wygląd : Czarny colorpoint z dużą ilością bieli. Poza tym wysoka, atletyczna, smukła i urodziwa kotka poryta długim, białym futrem. Na jej mordce i wszystkich łapach widać ciemno-czekoladowe plamki które im wyżej się znajdują, tym są jaśniejsze. Ma ciemny ogon płynnie przechodzący w coraz ciemniejszy kolor, blado-niebieskie, duże oczy, subtelny pyszczek, nakrapiany nos i porusza się powabnym krokiem.
Multikonta : Wierzbowy Puch, Szerszeniowa Łapa, Krzywa Gwiazda
Autor avatara : @hippo_le_gato_
Liczba postów : 587
Plemię Wiecznych Łowów
https://starlight.forumpolish.com/t691-tafla-jeziora-zmacona-przez-platek-sniegu
Kocur nie był chętny na trening tego samego dnia co został mianowany na nowicjusza, na co Tafla nie nalegała i umówiła się z nim na spotkanie przy wyjściu z obozu w górowanie słońca następnego dnia. Wcześniej zabrała Promyk na szybkie doszlifowanie polowania i jak zbliżał się moment spotkania z Melodią, kocica wkroczyła do obozu, przysiadła w wejściu i parę razy przejechała językiem po futrze na piersi by doprowadzić je do porządku. Ostatecznie po pośpiesznej toalecie, wyprostowała się i w spokoju wyczekiwała zjawienia się syna Pajęczyny.
Re: Trening Ptasiej Melodii Rozlegającej się Wśród Trzcin
Wto Mar 07, 2023 7:09 am
Melodia
Melodia
Pełne imię : Ptasia Melodia Rozlegająca się Wśród Trzcin
Księżyce : 2 księżyce
Znak Przodków : Niedźwiedź
Matka : Pajęczyna Pokryta Poranną Rosą
Ojciec : Kopcuch
Wygląd : Melodia jest dość wysokim i dobrze zbudowanym kocurem. Posiada duże w porównaniu do ciała, silne łapy i długie futro; na dodatek ogon kocura jest długi i puchaty. Pysk kocura jest standardowej długości i posiada duże uszy, nos o ciemnoniebieskim kolorze oraz szeroko otwarte, niewybarwione oczy. W przyszłości będą one jasnego odcienia zieleni. Warto też wspomnieć, że sam kocur jest umaszczenia light amber jednolity, choć na razie wygląda jak niebieski z tygrysim pręgowaniem. Z wiekiem jego futro zacznie zmieniać się na szaro-beżowe, lecz pręgi zostaną tej samej barwy.
Multikonta : Pierwiosnkowa Łapa
Liczba postów : 26
Nieaktywny
https://starlight.forumpolish.com/t1649-melodia-ptasia-melodia-rozlegajaca-sie-wsrod-trzcin
Właśnie miałem spotkać się z Taflą przy wejściu do obozu i zacząć trening. Przed wyjściem z legowiska zdążyłem trochę wygładzić sobie futro, choć bardzo zależało mi żeby się nie spóźnić, i nie skończyłem tego.
Szybko podreptałem do miejsca spotkania. Gdy już się tam zjawiłem, skierowałem na nią przyjazne spojrzenie. - Dzień dobry, Taflo! - miauknąłem, uśmiechając się. Po chwili stłumiłem ziewnięcie. - To.. Co będziemy dziś robić? - spytałem.

Sob Mar 11, 2023 10:50 pm
Tafla
Tafla
Pełne imię : Tafla Jeziora Zmącona przez Płatek Śniegu
Księżyce : 90 ks | czerwiec
Znak Przodków : Sarna
Matka : Lekki Podmuch Wiatru Poruszający Liśćmi [NPC] [*]
Ojciec : Potężny Nurt Bystrego Strumienia [NPC]
Mistrz : Kaczka Lecąca nad Lasem [NPC]
Partner : Królik Kicający ku Kwiecistej Kniei [*]
Wygląd : Czarny colorpoint z dużą ilością bieli. Poza tym wysoka, atletyczna, smukła i urodziwa kotka poryta długim, białym futrem. Na jej mordce i wszystkich łapach widać ciemno-czekoladowe plamki które im wyżej się znajdują, tym są jaśniejsze. Ma ciemny ogon płynnie przechodzący w coraz ciemniejszy kolor, blado-niebieskie, duże oczy, subtelny pyszczek, nakrapiany nos i porusza się powabnym krokiem.
Multikonta : Wierzbowy Puch, Szerszeniowa Łapa, Krzywa Gwiazda
Autor avatara : @hippo_le_gato_
Liczba postów : 587
Plemię Wiecznych Łowów
https://starlight.forumpolish.com/t691-tafla-jeziora-zmacona-przez-platek-sniegu
— Pokaże ci miejsce treningowe w którym będziemy się spotykać od następnego treningu, oraz zajmiemy się teorią i praktyką polowania. Myślę, że taki plan powinien przypaść ci do gustu — uśmiechnęła się łagodnie, wcześniej kiwając lekko łbem w ramach odpowiedzi na przywitanie syna Pajęczyny. Po krótkim wyjaśnieniu planu na dzisiejszy trening, starsza łowczyni podniosła się i ruszyła zdecydowanym, lekkim krokiem w kierunku wyjścia z jaskini, a następnie skręciła w stronę Ślimaczych Drzew. — Miejsce o którym ci wspomniałam to Ślimacze Drzewa. Nie jest ono zbyt daleko, a trasa nie jest ani niebezpieczna, ani trudna, dlatego większość nowicjuszy spokojnie może ją pokonać i stawić się na trening. Postaraj się zapamiętać jak najwięcej szczegółów z trasy, dobrze? — miauknęła lekko, zerkając na kroczącego obok kocura z łagodnym uśmiechem na mordce.
Sponsored content

Skocz do: